Se og hør Porsches nye sportsvogn

Ægte sportsvogne fra Porsche er normalt noget med motoren bagi og et bagsæde, som mest er for syns skyld. Men sådan skal det ikke være længere

Der bliver i første omgang tre motorer at vælge imellem.
Der bliver i første omgang tre motorer at vælge imellem.

BMW har droppet sin firepersoner sportscoupe kaldet CS, men Porsche holder trods økonomisk krise på sine store markeder fast i planerne om en firedørs bil.

Forklaringen er, at bilen allerede var klar til produktion, da krisen meldte sin grumme ankomst i oktober måned.

Hvis tiden ikke synes rigtig i forhold til at købe flere benzinslugende biler i garagen, kan man som køber forsvare sig med at den nye Panamere fungerer både som familiebil og sportvogn og så sælge sin 911'er og konens Cayenne Turbo.

Motoren foran
Panamera, som kommer på markedet næste år, har nemlig fire døre og motoren liggende ude foran til gevinst for bagsædepassagerne.

Og hvis tiden ikke synes rigtig i forhold til at købe flere benzinslugende biler i garagen, kan man som køber forsvare sig med at den nye Panamere fungerer både som familiebil og sportvogn.

Dens enorme dimensioner gavner helt sikkert også bagsædepassagererne. Den er nemlig knap fem meter lang og to meter bred.

Op til 500 hk - indtil videre
Panamera kan foreløbig fås med alt fra 300 til 500 hk og det 7-trins automatgear med to koblinger a la VW's DSG-gearkasse.

Når den nye 4-dørs sportssedan kommer på markedet til næste år, vil der være tre forskellige motorer at vælge imellem. Den mindste bliver en 6-cylindret med med 300 hk. Desuden kommer to V8´ere med henholdsvis 400 og 500 hk.

Porsche har desuden planlagt en hybrid-version. Den kommer senere og ventes at have omkring 280 hk.