Ny Mini med kaleche

BMW offentliggør de første billeder af ny Mini Cabriolet, som får sin verdenspremiere på American International Auto Show

Bilen har et nyt instrument, der viser, hvor længe man har kørt med taget nede.
Bilen har et nyt instrument, der viser, hvor længe man har kørt med taget nede.

BMW er klar til verdenspremiere på cabriolet-udgaven af den nye Mini. Den finder sted på Detroit-udstillingen i januar. Modellen kommer på markedet til foråret.

Den nye cabriolet har stofkaleche, som kan åbnes og lukkes under kørslen med op til 30 kilometer i timen. Kalechen har desuden en skydetagsfunktion, som tillader åbning af de forreste 40 centimeter. Det kan ske med hastigheder op til 120 km/t.

I tilfælde af uheld, hvor bilen ruller rundt, beskyttes passagererne af en automatisk styrtbøjle, der skyder ud fra sin plads bag de bageste sæder.

Den nye Mini kommer fra begyndelsen med to 1,6 liter-motorer, som yder henholdsvis 120 og 175 hk. Med den standardmonterede manuelle 6-trins gearkasse har bilen energisparende funktioner som genindvinding af bremseenergi og stop-start-automatik, der standser motoren, når man holder stille. Benzinforbruget er 20 procent lavere end for forgænger-modellen.

Den nye cabriolet er i øvrigt forsynet med et nyt instrument, som viser i hvor høj grad man udnytter investeringen i en åben bil, idet det måler hvor lang tid, man har kørt med taget nede.