Cerberus og Daimler i åben strid

Investeringsselskabet Cerberus, der overtog Chrysler fra Daimler, fremsætter 'absurde krav og beskyldninger', siger Daimler

Chrysler´s gamle og nye ejer strides om milliarder. (Foto: Chrysler)
Chrysler´s gamle og nye ejer strides om milliarder. (Foto: Chrysler)

Mercedes-moderfirmaet Daimler og Chrysler´s nye ejer, investeringsselskabet Cerberus, er røget i totterne på hinanden. I en offentlig erklæringskrig retter de gensidige beskyldninger, som foreløgbig har haft den virkning, at forhandlingen om Cerberus´overtagelse af de resterende 20 procent af Chrysler er gået i stå.

Hvad striden helt præcist gælder, kan vanskeligt læses ud af erklæringerne, men ikke overraskende i Chrysler´s nuværende situation drejer det sig om penge. Ifølge Daimler fremsætter Cerberus 'absurde krav og beskyldninger'.

Cerberus føler sig åbenbart vildledt med hensyn til Chryslers sundhedstilstand ved overtagelsen og forlanger nu penge af Chrysler - ifølge en Daimler-talsmands udtalelser til amerikanske medier mere end de 7,2 milliarder dollar, som Cerberus i sin tid investerede i Chrysler.

Det udelukkes ikke, at sagen ender i retten, men begge parter mener dog, at en fredelig udgang på striden skulle være mulig.

Daimler har i øvrigt nedskrevet værdien af sin 19,9 procents andel af Chrysler til nul.