Redningsplan på vej til bilindustri

Republikanere og Demokrater i Senatet er nået til enighed om en redningsplan for USA's nødlidende bilindustri. Ledende demokrat afviser

Det ser ud til, den kriseramte bilindustri i USA får en hjælpende hånd. (Foto: AP)
Det ser ud til, den kriseramte bilindustri i USA får en hjælpende hånd. (Foto: AP)

Medlemmer af Senatet i Washington er blevet enig om en lovpakke, der skal undsætte den skrantende amerikanske bilindustri, oplyste politikere i dag.

De to demokratiske senatorer Carl Levin og Debbie Stabenow fra delstaten Michigan, hjertet af den amerikanske bilindustri, samt republikanerne Kit Bond fra Missouri og George Voinovich fra Ohio agtede at holde et fælles pressemøde senere på dagen.

Senatorerne vil 'diskutere detaljere i en tværpolitisk aftale om en lov, der skal støtte bilindustrien', hedder det i en fælleserklæring fra det fire senatorer.

Gennembruddet kommer efter, at Kongressen i flere dage har diskuteret en økonomisk redningsaktion i størrelsesordenen 25 milliarder dollar (næsten 150 milliarder kroner) til USA's bilindustri. Det er en redningspakke, der er blevet foreslået af Demokraterne, men som Republikanerne har haft deres forbehold over for.

Udmeldingen modsiges dog af lederen af det demokratiske flertal i Senatet i Washington, Harry Reid. Han sagde i dag, at der endnu ikke er enighed om en redningsplan for USA's førende bilproducenter.