Annonce:
Annonce:

Chrysler-chef vil arbejde for 1 $

Hvis Chrysler får syv milliarder dollar i krisehjælp vil chefen, Bob Nardelli, skære sin løn ned til én dollar, siger han

Det har været Chrysler´s skæbne med jævne mellemrum at skulle reddes fra fallit. (Foto: Chrysler)
Det har været Chrysler´s skæbne med jævne mellemrum at skulle reddes fra fallit. (Foto: Chrysler)
Annonce:
Følg Biler

Chrysler-chef Bob Nardelli er parat til at arbejde for en årsløn på én dollar, hvis det kan hjælpe med til, at kongressen skaffer den betrængte bilproducent et kriselån på syv milliarder dollar.

Det siger han som svar på senator Jon Testers udtalelse om, at den legendariske Chrysler-chef Lee Iacocca i sin tid sikrede en statslig lånegaranti på 1,5 milliarder dollar ved at nedsætte sin egen årsløn til en dollar.

Dengang blev Chrysler reddet, og Lee Iacocca blev senere så smukt kompenseret, at han havde penge til sammen med Las Vegas-milliardæren Kirk Kerkorian at forsøge en fjendtlig overtagelse af Chrysler. Da var firmaet igen kommet i vanskeligheder under en ny ledelse. Overtagelsesforsøget mislykkedes imidlertid, og Chrysler blev senere købt af Daimler-Benz.

Annonce:

Da Chrysler i dag ejes af det private investeringsfirma Cerberus, er Bob Nardelli ikke forpligtet til at opgive sin løn. Men selvom han skulle gå for en dollar pr. år, kommer han næppe til at lide nød. Før han kom til Chrysler, var han chef for byggemarkedskæden Home Depot. Da han holdt op her, gjorde han sig bemærket ved at hæve en fratrædelsesgodtgørelse på 210 millioner dollar svarende til 1,2 milliarder kroner efter den nuværende kurs.

Godtgørelser i den størrelsesorden har rejst en sparp debat i USA, og den er blusset op i forbindelse med statens hjælp til banker og andre kriseramte firmaer.

GM-chefen Rick Wagoner, som ligeledes søger kongressen om krisehjælp til sit firma, siger, at han allerede har skåret sin egen løn ned til det halve.

Ford-chefen Alan Mulally, der så vidt vides fik 21 millioner dollar i løn sidste år, mener det er betænkeligt at skære i cheflønningerne, fordi det kan betyde, at firmaet mister chefer og ikke vil være i stand til at tiltrække de bedste nye talenter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: