Annonce:
Annonce:

Biler opvarmer seks gange så meget som fly

Verdens samlede bilparks effekt på den globale opvarmning er - set på lang sigt - seks gange så stor som flyenes, viser norsk undersøgelse

Annonce:
Følg Biler

Flytrafikken er måske bedre på klimafronten end sit noget blakkede klimarygte. For godt nok forurener et enkelt fly mere end en enkelt bil. Men verdens bilpark er nu så stor, at dens samlede bidrag til den globale opvarmning efter 100 år er seks gange større end bidraget fra verdens samlede flypark.

Det konkluderer en ny norsk klimaundersøgelse fra det norske klimaforskningscenter "Cicero". Resultaterne er blevet publiceret i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences.

Den store forskel på bilernes og flyenes effekt på den globale opvarmning skyldes blandt andet, at de store CO2-udslip fra bilerne i modsætning til udslippet fra flyene har effekt på klimaet i flere hundrede år.

- Til forskel fra vejtrafik har flytrafik flere stærke, men kortvarige effekter på den globale temperatur, siger en af forskerne bag undersøgelsen, Jan Fuglestvedt, til den norske netavis Aftenposten.no.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: