Annonce:
Annonce:

Bygger sportsvogn i skoletiden

Engelske skoleelever bygger Caterham-sportsvogn som led i den almindelige undervisning i bl.a. fysik, matematik og økonomi

Eleverne fra Caterham School er her samlet om et færdigt eksemplar af den bil, de skal bygge i skoletiden. (Foto: Caterham Cars)
Eleverne fra Caterham School er her samlet om et færdigt eksemplar af den bil, de skal bygge i skoletiden. (Foto: Caterham Cars)
Annonce:
Følg Biler

Nogle skoler er mere interessante at gå i end andre.

Caterham School i England har f.eks. netop anskaffet nyt undervigningsmateriale til lektionerne i fysik, matematik, økonomi og engelsk. Det er et kit til en Caterham Seven letvægtssportsvogn fra den lokale producent Caterham Cars.

Med bilen som udgangspunkt vil de elever, der deltager i projekt 'Kit Car Club', blive bibragt kundskaber i de almindelige undervisningsfag. Fysik og matematik giver næsten sig selv, når opgaven er at bygge en bil. I engelsk vil man f.eks. udarbejde brochurer og marketingmateriale, og økonomiundervisningen kan dreje sig om salg og eksport af f.eks. biler, forklarer den ene af de to lærer, som leder projektet.

Når året er gået, og bilen er færdig, skal den sælges. Indtægten skal finansiere indkøb af komponenter til endnu en bil, så et nyt hold elever kan undervises på samme måde, uden at det koster ekstra penge.

Caterham Cars kan desuden oplyse, at projektet slet ikke er enestående eller kun skyldes den kendsgerning, at byen har en sportsvognsproducent. En anden skole i Dorset har i de sidste tre år undervist sine elever på tilsvarende måde.

Idéen er hermed givet videre til lærere, der har svært ved at finde på undervisningsprojekter, som store drenge finder relevante.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: