Annonce:
Annonce:

I flyvende bil til Timbuktu

Engelsk team vil til januar flyve og køre de 6000 kilometer fra London til Timbuktu i en bil med tilhørende faldskærmsvinge

Prototypen, ser sådan ud.
Prototypen, ser sådan ud.
Annonce:
Følg Biler

Drømmen om den flyvende bil lever i bedste velgående, og til januar vil et engelsk team demonstrere idéens bæredygtighed ved at tilbagelægge de 6000 kilometer fra London til Timbuktu i en bil, der kan flyve hængende under en nyudviklet faldskærmsvinge.

Den fleksible vinge er designet af Mike Campbell Jones og bygget efter en ny teknologi. Den er selvstabiliserende og skal kunne bære en 'bil' med op til 160 kilometer i timen. Når der skal køres på jordoverfladen, foldes vingen sammen og medbringes i bilen.

Prototypen ligner en gokart med propel og er bygget på et stålchassis, men der foreligger planer for næste generation, som bliver mere billignende, bygget af aluminium og med mere plads til pilot, passager og bagage.

Parajet Skycar, som fartøjet hedder, skal imidlertid ikke flyve hele vejen. Den er godkendt til kørsel på offentlig vej og også i stand til at køre i terrænet. Ekspeditionen kommer til at omfatte en terrængående lastbil og flere terrængående biler og motorcykler, og deltagerne er trænede eventyrere, offroadspecialister, fotografer m.fl. samt en læge og en mekaniker.

Over Kanalen og Gibraltarstrædet vil Skycar naturligvis flyve, og i Sahara vil den bl.a. gå tilvejrs for at rekognoscere og lede de øvrige ekspeditionsdeltagere på rette vej.

Skycar kan flyve 300 kilometer på en tankfuld ethanol. Den kan maksimalt nå op i fem kilometers højde, men den almindelige flyvehøjde er én kilometer. Den skal bruge en startbane på 200 meters og letter ved 60 km/t.

På vejen kan den køre op til 180 km/t og tilbagelægge 400 kilometer på en tankfuld.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: