Annonce:
Annonce:

Balling siger nej til bilferie

Korsika-tur var en lidelse: Tv-pigen Benedikte Balling elsker at køre sin gamle Opel Corsa - så længe turen ikke er alt for lang

Benedikte Balling er glad for sin lille Opel Corsa fra 1997. Alligevel kan det godt være, at man fremover kan se hende køre rundt i en Audi eller Mercedes. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Benedikte Balling er glad for sin lille Opel Corsa fra 1997. Alligevel kan det godt være, at man fremover kan se hende køre rundt i en Audi eller Mercedes. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Annonce:
Følg Biler

For ikke så længe siden fik jeg dårlig samvittighed over, at jeg hver dag tog bilen på arbejde. Jeg bor jo på Østerbro, hvor mit arbejde også er - så det er en lillebitte tur og faktisk helt urimeligt, at jeg sådan sviner miljøet til på grund af dovenskab.

Annonce:

- Så nu har jeg støvet min cykel af og bruger kun bilen til længere ture, som når jeg for eksempel skal til Hvidovre, som ligger ti km væk.

Benedikte Balling, som er kendt fra tv, er kommet med på miljøbølgen. Eller rettere, hun er blevet endnu mere miljøbevidst, for det der med, at biler ikke skal forurene for meget, lå hende allerede på sinde, da hun og den bedre halvdel for syv år siden skulle investere i et transportmiddel.

Skråler med på radioen
- Min mand er vild med biler. Altså ikke, at han kan reparere dem, for det kan han ikke. Men han læser meget om dem og går op i hestekræfter og den slags. Så hans drøm var - og er - en fed, gammel Mercedes. En rigtig cruiser.

- Men det var jeg imod - for sådan en bil kører ikke ret langt på literen, så det endte med et kompromis... Ja, det synes jeg godt, vi kan kalde det, for den brugte Opel Corsa, vi købte, er jo lige så tysk som en Mercedes.

I hverdagen er det mest Benedikte, der kører bilen. Hun elsker at sidde og skråle med på radioen og føler sig dejlig afslappet, mens hun kører rundt i bytrafikken.

- Som bilist er jeg spansk. Jeg er god til at se langt frem, men kører ikke kedeligt - tingene må godt gå lidt rapt, og det irriterer mig, når jeg ligger bag én, som kører 30-40 km/t. gennem byen. Den slags synes jeg er tarveligt.

Driller emsige bilister
Det betyder dog ikke, at tv-journalisten hidser sig op over medbilister. For i trafikken synes hun, at vi skal slappe helt af. Om ikke i tempo, så i hvert fald mentalt.

Annonce:

- Forleden så jeg en bilist, der kørte op til nogle turister, som var på vej over gaden. Det gik for langsomt, syntes han vist, for han bremsede hårdt op, kørte vinduet ned og begyndte at råbe. Den slags er latterligt.

Faktisk synes Benedikte Balling, der er humor i at drille de meget emsige bilister - bare en lille smule.

- Når folk kører helt op bag i mig og blinker med det lange lys, synes jeg det er sjovt at sætte farten en anelse ned. Så kan de lære at slappe af, for faktisk er det jo helt vildt afslappende at køre rundt i sin bil. Bare man ikke skal sidde for længe.

Lange ture er nemlig ikke lige hende. Faktisk var en af de værste oplevelser, da parret for tre år siden kørte til Nice i Sydfrankrig og tog færgen derfra til Korsika.

Annonce:

- Det gør jeg aldrig igen. Altså først kørte vi jo fra klokken ni om aftenen til klokken syv næste morgen, og dagen efter var det så på den igen. Hjemturen var endnu værre - den tog vi i ét hug, hvilket simpelthen var forfærdeligt. Så nej, bilferier er jeg absolut ikke til.

Forhandlinger om ny bil
Til gengæld er Benedikte Balling i den grad stadig til sin gamle Opel Corsa, mens manden drømmer om en Mercedes, BMW eller Audi.

- Vi er begyndt at forhandle lidt, selv om jeg egentlig synes, det er tosset at skifte bil, når den, vi har, fortsat fungerer fint. I mine øjne kan man lige så godt beholde sin bil, til den dør - men sådan har han det altså ikke, og måske er det tid til, at han også får sin vilje.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: