Annonce:
Annonce:

Den uopslidelige Land Rover

Still going strong: Land Rover markerer 60-års jubilæum med SVW-model, som er den hidtil mest veldudstyrede Defender

SVX Soft Top-udgaven ligger tæt op ad Tomb Raider-modellen fra filmen om actionfiguren Lara Croft. (Foto: Morten Dam)
SVX Soft Top-udgaven ligger tæt op ad Tomb Raider-modellen fra filmen om actionfiguren Lara Croft. (Foto: Morten Dam)
Annonce:
Følg Biler
SVX kaldes den specialmodel, Land Rover har lavet som en håndgribelig manifestering af selskabets 60-års jubilæum. Den er baseret på ikonet Defender, der nedstammer i lige linje fra verdenspremieren i 1948, den første Land Rover.

Ironisk nok var den oprindelige efterkrigsmodel ment som en midlertidig beskæftigelse og indtægtskilde for Rover, men Land Rover er ikke desto mindre den eneste, som er still going strong.

Ganske vist er selskabet i dag på indiske hænder, men det kører stadig, og gør det tilmed godt, mens resten af Rover har lukket og slukket.

Jubilæumsmodellen SVX er baseret på Defender i tre karrosserivarianter, to 90” versioner; en Soft Top og en HTV; hardtopwagon, samt en 110” stationwagon.

Sølvfarvet i front
Alle tre har den 4-cyl. 2,4-liters 122 hk/360 Nm turbodieselmotor og en manuel 6-trins Getrag-gearkasse med reduktionsgear og centerdifferentiale med spærre, der i dag tilgodeser Defender-serien.

SVX-udgaven adskiller sig fra den ordinære modelserie ved at være den hidtil mest veludstyrede Defender.

Den kendes på en sølvfarvet frontgrill med integreret for- og blinklygtearrangement, på specialdesignede aluminiumsfælge, rørformede trinbrædder og for Soft Top-udgaven ved et sikkerhedsbur boltet til chassisrammen.

Dertil kommer lidt matsort staffage på sidedørene og frontklappen. Underneden er den udstyret med forstærket styretøj og bundskjold. Kabinen er indrettet med velformede Recaro-sæder, læderrat, Garmin GPS-navigation og et nyt audiosystem kombineret med USB-port og iPod-stik.

18 biler i Danmark
En anden særlig ting ved jubilæumsmodellen SVX er, at der kun laves 1800 eksemplarer, og af disse har Danmark fået tildelt 18 biler.

Bortset fra en enkelt 5-dørs 110”, som er solgt, er der udelukkende tale om 90”-varianter. Bilerne sælges til registrering på gule nummerplader formedelst 410.998 og 431.330 kr. for henholdsvis HTV- og Soft Top-udgaven.

Den sidstnævnte er lidt dyrere på grund af den særlige konstruktion med sikkerhedsbur og stativ til kalechen, der eventuelt kan udskiftes med en såkaldt bikinitop fra listen over ekstraudstyr.

I øvrigt har 60-års-jubilæet i løbet af året været markeret på forskellig vis, og det blev forleden rundet af med et stort træf for entusiastiske ejere af de 4-hjulstrukne britiske biler ved det danske Land Rover Experience Center i Tirsbæk ved Vejle.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: