En Honda til at tage på

Honda udvikler nyt elektrisk apparat, der kan hjælpe mennesker med at gå og med arbejde i ubekvemme stillinger

Apparatet fungerer ved hjælp af elektromotorer, og batterierne giver strøm til et par timers gang.
Apparatet fungerer ved hjælp af elektromotorer, og batterierne giver strøm til et par timers gang.

At Honda fremstiller biler og motorcykler ved enhver. Færre er klar over, at Honda også bygger flyvemaskiner. Det seneste Honda-produkt til forbedring af den individuelle mobilitet er imidlertid en gåmaskine, der letter belastningen på led og muskler og skal sætte flere i stand til at tilbagelægge længere strækninger til fods eller f.eks. lette arbejde i ubekvemme stillinger.

Honda har arbejdet på sit såkaldte 'walking assist device' siden 1999 og er nu så langt, at apparatet skal testes i den virkelige verden. F.eks. vil arbejdere i en af Honda´s fabrikker blive udstyret med det nye hjælpemiddel, som kan gøre det mindre belastende at udføre arbejdsgange i halvt hugsiddende stilling.

Apparatet omfatter et sæde, der med ledforbindelser er forbundet med et par sko. Brugeren tager simpelthen skoene på og hæver sædet, Resten skal gå af sig selv, idet apparatet styres af de almindelige kropsbevægelser. Hemmelighederne i det menneskelige bevægelsesmønster har Honda luret af i forbindelse med udviklingen af robotten ASIMO.