Annonce:
Annonce:

Detroit beder om milliarder

USA´s slagne bilindustri sætter sin lid til den nye præsident og hans løfter om at hjælpe Detroit med lavtforrentede lån

GM er i den grad i pengenød, at man er bl.a. parat til at sælge sit hovedkvarter midt i Detroit. (Foto: GM)
GM er i den grad i pengenød, at man er bl.a. parat til at sælge sit hovedkvarter midt i Detroit. (Foto: GM)
Annonce:
Følg Biler

USA´s tre store bilfabrikanter General Motors, Ford og Chrysler sætter deres lid til, at den kommende præsident Obama vil indfri sine løfter om milliardlån, der skal hjælpe dem over de alvorligste vanskeligheder i mands minde.

Mens både Obama og McCain i begyndelsen af valgkampen mente, at Detroit skulle klare sig selv, ændrede finanskrisen deres opfattelse. Hvis den nationale bilindustri bukker under, er der risiko for, at millioner af arbejdspladser går tabt.

Obama har tidligere stemt for et lån på 25 milliarder dollar til udvikling af mere økonomiske og miljøvenlige biler, men det er ikke langtfra nok til at redde Detroit gennem krisen.

Både GM, Ford og Chrysler har brug for driftskapital, så de ikke løber tør for kontanter, før de igen begynder at tjene penge, og det kan vare to år.

Obama har stillet sig positivt til lån på yderligere 25 milliarder dollar til det formål. Det ventes, at Obama meget hurtigt vil mødes med industriens ledere og formanden for de amerikanske bilarbejderes fagforening for at drøfte situationen.

Bilsalget i USA er faldet med en tredjedel. Bilindustrien skal tilpasse produktionen, men det koster kontanter at lukke fabrikker og skille sig af med ansatte og forhandlere - kontanter, som bilfabrikanterne ikke har.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: