Annonce:
Annonce:

Følelser for en flyder

Tårevædet afsked: Skuespilleren Pelle Hvenegaard skal snart sige farvel til sin elskede Jaguar, for at kunne købe en ejerlejlighed

Skuespilleren Pelle Hvenegaard er vild med sin Jaguar, men han har sat den til salg, fordi man nogle gange bliver tvunget til at prioritere. (Foto: Jakob Sørensen)
Skuespilleren Pelle Hvenegaard er vild med sin Jaguar, men han har sat den til salg, fordi man nogle gange bliver tvunget til at prioritere. (Foto: Jakob Sørensen)
Annonce:
Følg Biler

Det bliver hårdt, og jeg har det næsten sådan, at jeg ikke vil sælge til hvem som helst.

I halvandet år har Pelle Hvenegaard været lykkelig for sin klassiske Jaguar XJ6 fra 1988, men nu er det snart slut. Bilen skal sælges, fordi skuespilleren har set i øjnene, at man nogle gange ikke kan få det hele.

- Jeg har fundet en utrolig lækker ejerlejlighed, som jeg gerne vil købe, og så har jeg desværre ikke råd til en dyr bil. I hvert fald ikke, hvis jeg indimellem også vil have råd til at tage på ferie.

Altså er Jaguaren sat til salg, og for tiden venter Pelle Hvenegaard så på, at den helt rigtige og meget omsorgsfulde køber melder sig.

- Sådan en bil skal jo plejes. Det ved jeg alt om, for da jeg selv købte den, var den i rigtig dårlig stand.

Annonce:

- Motoren har aldrig fejlet noget, men de elektriske installationer har der været bøvl med. Blandt andet skulle de elektriske ruder repareres. Og så har jeg fået alle trælisterne i kabinen ordnet hos en møbelsnedker.

Fantastisk følelse
Desværre er Pelle Hvenegaard ikke typen, der lige selv kan fikse problemerne, når der er noget galt med bilen. Så livet som bilejer har været en dyr fornøjelse.

- Til gengæld er det jo en fantastik følelse at køre en bil som min. Det er altså noget andet end at køre Ford eller Toyota. Du sidder i det lækreste, lyse læder og kan bare mærke, at der er masser af hestekræfter i motoren. Det er en sand fornøjelse.

Selv om han er vokset op med forældre, der hverken havde bil eller interesserede sig for biler, så har skuespilleren selv altid været vild med dem. Efter devisen 'Jo større desto bedre'.

Annonce:

- Da jeg for ti år siden boede i Los Angeles, købte jeg en kæmpestor Cadillac. Men så kom jeg hjem til Danmark igen, og når man bor på Vesterbro, som jeg gør, så er en bil jo ikke rigtig nødvendig. Så jeg drømte videre indtil for halvandet år siden, hvor jeg fik noget nær en åbenbaring og erkendte, at jeg jo bare kunne købe mig en bil.

I begyndelsen var han mest på udkig efter en amerikanerbil, men da han så, at der var en Jaguar til salg på Falster, tog han af sted.

- Jeg elsker store biler, også selv om de er meget politisk ukorrekte i disse år med miljøet og alt det der. Det er som sagt bare en anden fornemmelse at køre i en flyder.

En klump i halsen
Den fornemmelse må Pelle Hvenegaard dog snart vinke farvel til. For når Jaguaren er solgt og han skal ind på ejendomsmarkedet, er der kun råd til en mindre bil.

- Jeg overvejer en Suzuki Swift, som jo er noget helt anden, men også mere økonomisk bil. Men det da ikke nemt - og sandsynligvis får jeg en klump i halsen den dag, jeg skal vinke farvel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: