Fejl på Suzuki: importøren er ligeglad

Defekter på stribe: Køberne klager og klager, men fejlene bliver ikke udbedret

- Jeg har løbende rettet henvendelse til forhandleren om min defekte kobling og olielækagen, men de siger enten, at alt er, som det skal være. Eller de sender mig videre til importøren, beretter Ole Carlsen. (Foto: Linda Johansen)
- Jeg har løbende rettet henvendelse til forhandleren om min defekte kobling og olielækagen, men de siger enten, at alt er, som det skal være. Eller de sender mig videre til importøren, beretter Ole Carlsen. (Foto: Linda Johansen)

Jeg er så glad for min motorcykel, den kommer hurtigt langt omkring ...’

Ja, hvis den altså virker! Problemet er, at det gør ikke alle Suzukis VZR1800-maskiner, der koster mere end 200.000 kr.

Ekstra Bladet har kendskab til fem købere af denne model, som alle oplever lignende problemer med motorcyklen. Nemlig en kobling, der rusker og river ved igangsætning, olietab under kørsel (som i øvrigt ødelægger motorcyklisternes køretøj), og at motorcyklen hopper ud af gear.

Men fejlene er ikke sådan lige til at få rettet.

- Hos forhandleren henviser de til importøren, og importøren henviser til forhandleren. Jeg vil helst snakke med selve Suzuki Danmark i Ballerup, men de vil ikke tale med mig. Det er ikke deres politik, at man taler med kunderne, forklarer én af de uheldige købere, Jan Olsen.

- Forhandleren siger, at han ikke ved, hvad han skal gøre. Og nu siger Dansk Autohjælp, at mit abonnement hos dem ophører, hvis jeg bruger dem så meget i fremtiden, da jeg har brugt dem tre gange på en måned, sukker Jan Olsen.

Én af de hårdest ramte Suzuki-købere, Ole Carlsen, er ganske fortvivlet over den situation, han som VZR1800-køber er strandet i.

Benzinlugt
- Jeg har løbende rettet henvendelse til forhandleren om min defekte kobling og olielækagen, men de siger enten, at alt er, som det skal være, eller sender mig videre til importøren, hvor jeg får det samme svar, forklarer Ole Carlsen.

En dag lugtede han benzin, da han skulle starte sin motorcykel.

- Da turde jeg ikke starte motorcyklen, siger Ole Carlsen, som beskrev sin bekymring i en mail til butikken.

Men det var Allans MC, hvor Ole købte sin VZR1800, ikke videre påvirket af.

- Ifølge mit bagland er der ingen problemer i at køre på den, skrev Allan fra Allans MC tilbage i en mail.

Fem gange til samme reparation
Ekstra Bladet har talt med FDM, der også har fået henvendelser fra medlemmer, der er indehavere af samme motorcykelmodel med samme problemer. Og som VZR1800-indehaver skal man virkelig væbne sig med tålmodighed.

- Gearsystemet har været inde og blive repareret fem gange; den hopper ud af gear, når jeg kører. De bliver ved med at sige, at de laver den, hver gang jeg er derinde, men de laver ikke noget, fortæller én af de andre uheldige Suzuki-købere, Toni Eversen.

0 kommentarer
Vis kommentarer