Tv-vært ekskluderet

Mick Østergaard, vært på DK4 programmet 'Motor TV' forlangte 800.000 kroner af bilimportør for at langtidsteste en bil

Mick Østergaard er ekskluderet af MKD for at have sammenblandet erhvervsvirksomhed med kritisk journalistik. (Foto: Screendump - DK4)
Mick Østergaard er ekskluderet af MKD for at have sammenblandet erhvervsvirksomhed med kritisk journalistik. (Foto: Screendump - DK4)
Følg Biler

Den halvkendte tv-vært fra dk4’s program 'Motor TV', Mick Østergaard, er blevet smidt ud af Motorjournalisternes Klub i Danmark (MKD). Årsagen er, at det er kommet frem, at han har forlangt 800.000 kroner (plus moms) af en bilimportør for en langtidstest af én af importørens biler. For at være medlem af klubben, skal man opfylde visse krav. Blandt andet at man ikke arbejder betalt for bilimportørerne.

- Det handler om princip, siger formand for MKD, Finn Knudstrup, der sammen med en enig bestyrelse valgte at ekskludere Østergaard som medlem af MKD med omgående virkning.

- Læserne eller seerne skal ikke være i tvivl om, hvorvidt de ser en uvildig bilreportage eller et indslag finansieret af et bilfirma. I tilfældet Mick Østergaard og hans tv-virksomhed mener Motorjournalisternes Klub, at denne klare sondring har manglet, siger Finn Knudstrup.

Det er min chef
Mick Østergaard selv kan slet ikke forstå, hvorfor han er blevet smidt ud af MKD.

- Jeg må erkende, at jeg er overrasket over forløbet. Det går ud på, at jeg har opkrævet penge af en bilimportør, men det er Video Time TV-Produktion, som jeg er ansat af, der har krævet pengene, siger Mick Østergaard.

Men al korrespondance med bilimportøren kommer fra Mick Østergaard.

- Jeg har måske sendt en lidt kluntet formulering ud i forbindelse med den lange test.

Den omtalte test går ud på, at Mick Østergaard som journalist sammen med produktionsselskabet skulle køre 100.000 km på 100 dage og lave cirka 200 minutters tv-indslag om bilen formedelst 800.000 kroner. Et tilbud som importøren takkede pænt nej til.

Journalistik og sponsorer
Det samme gjorde Honda, der dog ikke nåede så langt som til at få den svimlende pris præsenteret.

Mick Østergaard forklarer de lidt svævende grænser mellem journalistik og sponsorater med, at det er dyrt at lave tv.

- Dk4 punker os jo for at få nogle producenter og importører til at betale for de indslag, vi laver, men jeg kender ikke til, at vi skulle have forlangt penge for at lægge tv-indslag over på vores hjemmeside, motortv.dk.

Han er dog med egne ord blevet 'shanghajet' af bilplejeproducenten Sonax til at speake en række indslag på motortv.dk under overskriften 'tips til bilpleje'.

Døm selv.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+