En betroet mand

Michael vasker de riges biler, og han elsker dem. Bilerne, altså. Men det kræver fingerspidsfornemmelse

Der er sku noget tilfredsstillende ved at aflevere sådan en skinnende ren bil og se kunden smile, siger Michael Vilnov.
Der er sku noget tilfredsstillende ved at aflevere sådan en skinnende ren bil og se kunden smile, siger Michael Vilnov.
- Hvis folk vil have en hovedrengøring på deres bil eller klargjort den til salg, så må de finde en anden. Jeg har et rengøringsfirma for biler.

Michael Vilnov startede firmaet www.bilvask.nu for tre år siden, efter at han på en tur til England havde set konceptet med mobil bilvask i brug.

- Jeg læste jura på andet år, da jeg besluttede mig for at prøve det her. Jeg havde aldrig set det før, og der var ingen andre, der lavede det herhjemme.

I starten gik det langsomt, men efterhånden som rygtet om Michaels magelige produkter nåede op langs Strandvejen, gik det slag i slag.

Produkterne strækker sig fra en let vask til 130 kroner over diverse ind- og udvendige overbygninger til den absolutte luksusbehandling med rensning af måtter og polering til en tusse.

Servicen rækker ofte endnu længere end bare til den ugentlige luksusbehandling af hverdagsbilen, mens man selv er på forretningsrejse eller på arbejde.

Ikke raketvidenskab
Somme tider kører jeg en kunde til lufthavnen eller et andet sted hen, og så klarer jeg deres bil bagefter. Det er jo skønt at lande i lufthavnen eller komme ud fra kontoret til en skinnende ren bil.

- Der er også nogen, der lige skal have ordnet en ridse eller skiftet vinduesviskere. Så henter og bringer jeg den på værkstedet, siger Michael, der snart har været hele den nordøstlige del af Sjælland rundt på taxiboner.

For det er selvfølgelig den mere velbeslåede del af den danske bilejerstand, der vil betale for sådan en VIP-behandling.

- Sådan én som denne her får en tur hver uge, og cirka hver fjerde gang kører jeg den igennem en vaskehal, så den kan få en undervognsbehandling, siger han og kravler hjemmevant rundt i en Mercedes-Benz SL500 og giver den den helt store indvendige tur.

Punto
Michael elsker sit arbejde med nogle af Danmarks flotteste og dyreste biler, men der er også mere beskedne køretøjer i den faste ordrebog.

- Jeg har for eksempel en dame med en Fiat Punto, som hun bare er så glad for. Hun får selvfølgelig nøjagtigt den samme behandling som alle de andre. Det eneste sted, hvor der er forskel på folk, er de faste kunder. Dem er der altid tid til. Ham, der ejer denne her, kørte jeg for eksempel til lufthavnen i morges klokken seks.

- Det er ikke raketvidenskab, men skal du tjene penge, bliver du nødt til at være fleksibel og bruge mange timer hver dag.

Kursus
Michael har en plan om en dag at overlade vaskedelen af firmaet til andre, men det har vist sig at være sværere end som så. Han har aftaler på 50-100 biler, han passer fast, men han kunne nemt skaffe arbejde til tre-fire mand mere og søger konstant 'engagerede bil-fanatikere' på sin hjemmeside bilvask.nu.

- Jeg leverer en fuldt udstyret bil med vandtanke, spuleudstyr, støvsuger og diverse klude og rengøringsmidler. De får også et kursus i mobil bilpleje, og de kan selv bestemme, hvor meget de vil arbejde, men det kan bare ikke lade sig gøre. Jeg kan ikke få nogen, der tager det alvorligt. Én af dem, jeg havde med på oplæring, fandt en 20'er på bagsædet og udbrød 'neej, drikkepenge.' Men den går bare ikke.

Ferrari-nøglen
Diskretion og fingerspidsfornemmelse er selvfølgelig en nødvendighed, når folk overlader deres nøgler og fjernbetjeninger til garager fyldt med Ferrarier og Aston Martiner.

- Nogle af dem giver mig nøglen til en splinterny Ferrari og siger 'prøv lige at træde sømmet i bund på denne her.' Andre er så ømme over deres biler, at de er ved at få dårlige nerver, bare jeg drejer nøglen for at få strøm til at lukke et vindue. Det er et spørgsmål om lige at stikke en finger i jorden og føle på jargonen.

- Men de betaler jo også mere end de 99 kroner for en guldvask nede på tanken, så de skal forvente mere, og det får de.