Annonce:
Annonce:

Garantien forsvinder da ...

En ud af tre danskere tror, at garantien smutter, hvis de kører bilen på ikke-autoriseret værksted

Logikken i bilejernes måde at vælge værksted på er svær at lure. Der er størst tilfredshed med de frie værksteder, men alligevel vælger langt de fleste at bruge mærkeværkstederne. Især når bilerne er nye
Logikken i bilejernes måde at vælge værksted på er svær at lure. Der er størst tilfredshed med de frie værksteder, men alligevel vælger langt de fleste at bruge mærkeværkstederne. Især når bilerne er nye
Annonce:
Følg Biler

Hvis jeg ikke bruger et autoriseret værksted, så ryger garantien da, ikke?

Sådan er der stadig en del danskere, der har det, selvom det er mere end ti år siden at det såkaldte Nissan-forlig afgjorde, at en bils garanti ikke kan påvirkes af, om bilen kommer på det ene eller andet værksted.

Faktisk tror 30 procent af de adspurgte i en undersøgelse til morgen , at bilens garanti går fløjten, hvis man bruger et andet værksted end de autoriserede - de værksteder man officielt kalder mærkeværksteder. Cirka 6.000 personer har besvaret spørgsmålet.

Annonce:

En lignende undersøgelse fra værkstedsportalen autobutler, viser noget tilsvarende - her er det dog blot 19 procent, der ikke er klar over at de såkaldte frie værksteder efterlader bilen med samme garanti, som før bilen kom på værksted. Derimod peger denne undersøgelse på, at lav pris og kvalitet har større betydning.

Flest bruger autoriseret værksted
I bilens første leveår vælger langt de fleste bilejere at få bilen serviceret eller repareret på bilens mærkeværksted. Men efterhånden som bilen bliver ældre, søger flere og flere til de frie værksteder. Det viser tal fra FDMs årlige AutoIndex, hvor bilejere bl.a. vurderer, hvor tilfredse de er med deres besøg på værksted.

I bilens første fire leveår vælger 87,3 procent af bilejerne i undersøgelsen et mærkeværksted, mens andelen falder ned til 60,8 procent, når bilerne er 5-7 år, og til næsten kun halvdelen, når bilen har kørt mere end otte år på vejene.

Annonce:

Mest tilfredse med frie værksteder
Når bilejerne vælger mærkeværkstederne, kunne det hænge sammen med, at de får den bedste oplevelse for pengene, men det er ikke tilfældet. Faktisk er brugerne af de frie værksteder mest tilfredse – uanset bilens alder. Således er kunderne hos frie værksteder typisk omkring fem procent mere tilfredse end kunder på mærkeværkstederne.

FDM-undersøgelsen viser, at kunderne en bedre fornemmelse i maven, når de forlader et frit værksted. Derfor undrer det FDM, at der ikke er flere bilejere, som fravælger mærkeværkstedet og tilvælger det frie værksteder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: