Ford: vi er nummer ét - Nej, I er ikke, siger Toyota

Ford Focus er den mest solgte bil - nej det er da Corolla, siger Toyota. Men hvem har ret?

En international opgørelse viser at Ford Focus både var den mest solgte bil i 2012 og første halvår af 2013. Men de tal anfægter Toyota, som mener, at det er Corolla.
En international opgørelse viser at Ford Focus både var den mest solgte bil i 2012 og første halvår af 2013. Men de tal anfægter Toyota, som mener, at det er Corolla.

Æh, bæh buh - min far er stærkere end din far ... Både Ford og Toyota mener, at deres Focus og Corolla er den mest solgte bil i verden. Og der er der en grund til kappestriden:

Der er nemlig prestige i at være nummer ét. Derfor lægger både Ford og Toyota vægt på salgstallene fra 2012, som er endegyldigt opgjort af analyseinstituttet R.L.Pol & Co.

Her skulle Focus have solgt 1.020.410 biler, mens der blev solgt 872.744 Corollaer. Men det tal anfægter Toyota, skriver bl.a. Bloomberg News. Den japanske bilfabrik mener nemlig også, at sedanen Corolla Axio, den større Corolla Altis og muligvis også den europæiske Auris skal regnes med og peger på, at man mener, Pol & Co. ikke samler data ind på alle markeder. Toyota forklarer ikke hvorfor man mener, at Auris skal tælles med blandt Corollaerne. Men faktum er selvfølgelig at Auris er den europæiske Auris er en afløser til Corolla.

Ny strid
Striden blussede op igen i denne uge, hvor Ford efter stor fremgang i Kina fortalte, at Focus med 589.709 biler er den mest solgte bil i verden i årets første seks måneder. Toyota svarede prompte igen med, at det var Corolla med 590.760 styk. Pol & Co. selv har ikke været på banen med tal endnu, men siger at deres opgørelser er retvisende. Hele historien rulles ud af det svenske Auto, Motor & Sport, som tørt konstaterer, at det bliver interessant at se den endelige opgørelse for 2013.

På listen over de mest solgte biler i fjor er der følgende sekundære pladser; Ford F-serie, Wuling Zhiguang, Toyota Camry, Ford Fiesta, VW Golf, Chevrolet Cruze, Honda Civic og Honda CR-V.

Hvad mener du, skal Auris tælles med?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere