Ny Nissan Qashqai

Efter syv år fornyes Nissan Qashqai - 5.000 kunder har medvirket til at designe bilen

Det her er en ny Nissan Qashqai, som netop er vist frem ved en præsentation i London. Bilen er helt nykonstrueret og f.eks. 5 cm længere end den nuværende. Nissan Qashqai kommer på markedet til februar.
Det her er en ny Nissan Qashqai, som netop er vist frem ved en præsentation i London. Bilen er helt nykonstrueret og f.eks. 5 cm længere end den nuværende. Nissan Qashqai kommer på markedet til februar.

Man behøver ikke kunne udtale - eller stave - et bilnavn for at købe den. Det er Nissan Qashqai et godt eksempel på.

I 2007 lancerede Nissan bilen med det sære navn, som endte med at blive en kæmpe succes for Nissan. Den har foreløbig solgt 2,0 millioner eksemplarer og blev hurtigt efterlignet af mange. Nu lanceres den i en helt ny udgave. Og baggrunden for dens design er ret anderledes:

En lille andel af Qashqai-ejere fra hele verden – over 5.000 personer i alt – har indsendt billeder, med deres bud hvordan Qashqai burde se ud. Disse billeder har været medvirkende ved udformningen af den helt nye Qashqai. Og i dag blev designet for første gang præsenteret for offentligheden.Interiøret er helt nyt og langt mere eksklusivt end vi er vant til fra Nissan. Det lover godt
Interiøret er helt nyt og langt mere eksklusivt end vi er vant til fra Nissan. Det lover godt


Rygraden i den nye Nissan Qashai er ny teknologi, sjovere køreegenskaber og altså også et nyt design.

Den nye Qashqai er 49 mm længere og en smule lavere og bredere end den nuværende model. Qashqai har mere passagerplads og et større bagagerum end førhen.

I visse modeller er vægten mindsket 40 kg på trods mere udstyr og større karosseri. Dermed følger Nissan trenden, som går i retning af smartere konstruktioner, som giver lavere vægt.

Se også: Nissan Qashqai mod Suzuki S-Cross

Den nye Qashqai bliver den første model, der benytter den nye CMF-platform (Common Module Family) fra Renault-Nissan alliancen.

Qashqai har et system, som Nissan kalder Safety Shield og indebærer f.eks. automatisk nødopbremsning, træthedsregistrering og vejskilteassistent.

Motorer og gearkasser
Den nye Qashqai fås foreløbig med fie forskellige motorer - benzin- og diesel. Dieslerne stammer fra Renault. Og der kan vælges mellem forhjulstræk og firehjulstræk som hidtil.

1.2 DIG-T 115 HK (85 kW)

1.6 DIG-T 150 HK (110 kW)

1.5 dCi 110 HK (81 kW)

1.6 dCi 130 HK (96 kW)

Kunderne kan også vælge mellem en manuel gearkasse og en helt ny automatisk gearkasse. Den nye gearkasse, som er udviklet specielt til den nye generation af Qashqai, fås sammen med 1.6 dCi-motoren. Den er magen til den dobbeltkoblingsgearkasse, som ligger i søsterbilerne fra Renault.

Den nye Qashqai er designet og konstrueret i Europa i London og Nissan Technical Centre Europe (i Cranfield, Storbritannien og Barcelona), og den vil blive produceret i Sunderland. Der har også været omfattende input fra Nissans designere og ingeniører i Atsugi, Japan.

1 af 4 Kia Sorento? Nej, det her er en ny Nissan Qashqai, som kommer på markedet til februar. Bilen er helt nykonstrueret og f.eks. 5 cm længere end den nuværende
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 Det her er en ny Nissan Qashqai, som netop er vist frem ved en præsentation i London. Bilen er helt nykonstrueret og f.eks. 5 cm længere end den nuværende. Nissan Qashqai kommer på markedet til februar.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere