500 hestes Jaguar med fast tag

Jaguar fastholder de smukke linier fra Jaguar F-type i coupeversionen - og får den samme fede V8'er

Historien forpligter hos Jaguar, der har skabt en nyklassiker med den vævre og velkørende F-Type, der blev lanceret herhjemme i foråret. Roadsteren trækker nemlig tykke tråde til den større og udødelige E-type, som i 1960’erne og 1970’erne var indbegrebet af en engelsk stilfuld supersportsvogn.

Se også: Jaguar F-type - vi har kørt den

Nu udvides paletten med en coupé, som også er en klassisk E-type variant.

Det første teaserbillede af bilen skabt af mesterdesigneren Ian Callum ser ikke ud til at skuffe. Selv om det officielle billede er taget fra oven, tør vi lægge hovedet på bloggen på, at den kommer til at se ud som den C-X16 koncept-bil, Jaguar viste frem på Frankfurt Motorshow i 2011.Jaguar har vist os to billeder af Jaguar F Coupe. Et fra oven, og så det her - men i realiteten kommer bilen til at se ud som på det store billede herover - med meget små forskelle - blandt andet omkring gællerne i siden
Jaguar har vist os to billeder af Jaguar F Coupe. Et fra oven, og så det her - men i realiteten kommer bilen til at se ud som på det store billede herover - med meget små forskelle - blandt andet omkring gællerne i siden


F-type coupé præsenteres på det kommende motor- show i Los Angeles. Det er helt oplagt, da den amerikanske vestkyst er et godt marked for Jaguar, som har fået nyt liv med milliardinvesteringer fra indiske Tata, der også har pustet energi i Land Rover.

Den nye model er fremstillet i aluminium fra for til agter, og vil følge designlinjen fra den første F-type, der hentede designprisen 'World Car Design of the Year'.

Jaguar har frigivet alle tekniske detaljer omkring bilen her.

- Med coupéen hæver vi barren for, hvad man kan forvente af en sportsbil, når det gælder performance og design,« lyder det fra designchef Ian Callum.

Vi har tidligere testet F-type med den store 5,0 liters V8-motor på 495 hk og var meget begejstrede. Med en pris på 2,1 mio. kr., er den dog heller ikke billig, mens den billigste roadster starter fra 1,5 mio. kr. for den sekscylindrede 3,0 S/C med 340 hk.

Den nye coupé lander herhjemme til foråret. Michael Lund, der er Sales og PR manager hos British Car Import kan dog ikke sige noget om danske priser, men de vil næppe ændre sig meget.

Konstruktionen bygger i store træk på F-type roadsteren, mens designet skulle nærme sig konceptbilen C-X16, som blev vist på Frankfurt motorshow i 2011. Det borger for det samme motorprogram som i roadsteren, der også omfatter en 3,0’er på 380 hk.

Nyt marked
Foreløbig er der dog kun solgt en F-type herhjemme og bestilt yderligere en til en kunde. Michael Lund pointerer dog, at der sideløbende også er solgt ganske få af konkurrenten, Porsche. Samtidig er Jaguar i færd med at bygge et nyt marked op herhjemme, i modsætning til for eksempel Porsche, som er mere etableret.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere