Annonce:
Annonce:

Priskrig på minibiler

Opel sælger Corsa til under 100.000 kr. og følger Dacia Sandero. Flere er sikkert på vej

Annonce:
Følg Biler

Den kontante priskrig i mikroklassen spreder sig nu for alvor til klassen over. Fra starten af november har Opel sat den tredørs Corsa til 99.990 kr. plus levering og går under den magiske grænse på 100.000 kr. med en ti'er.

Nedsættelsen kommer kort tid efter, at Dacia har lanceret den nye Sandero med fem døre, 1,2 liters motor på 75 hk og det skrabede Base-udstyr til 99.900 kr.

Bortset fra sporadiske nedsættelser på Nissan Micra før det netop introducerede facelift, har ingen andre miniklassebiler før været så langt nede.

 

Nedsættelsen fra Opel kommer efter flere år, hvor bilimportørerne konstant har underbudt hinanden i miniklassen, hvor det vrimler med tilbud. Det samme gælder i mikroklassen, hvor både Suzuki og Ford sælger Alto og Ka til under 70.000 kr., og hvor den udgående Fiat Panda også har været under den pris.

Annonce:

Hos Opel lægger man ikke skjul på, at nedsættelsen skal lokke flere kunder i butikken.

- Vi vil gerne gøre mere opmærksom på Corsa. Der er mange købere, som er meget bevidste omkring grænsen ved 100.000 kr., siger Erik Morsing, der er pressechef hos Opel Danmark.

Importøren håber på, at kunderne så vil opgradere til større modeller og udstyr, når de først er inde hos forhandleren. Normalprisen for den tredørs model med den 1,0 liters motor på 65 hk er 109.990 kr.

Spring til større modeller
De andre Corsa-modeller er ikke sat ned, og hvis der for eksempel skal mere udstyr eller fem døre på, så løber det op.

Den billigste femdørs er således en Enjoy Edition-model til 126.490 kr.

Kampagnemodellen til under 100.000 kr. har dog mindre udstyr end den billigste Limited-model normalt. Den har for eksempel ikke sædevarme eller radio. Og har ikke rat med betjening, som er forberedt for radioen, hvis den skulle eftermonteres.

Annonce:

Jan Lang, som er analytiker på Bilbasen, tror meget vel, at flere bilimportører kan følge efter med markante nedsættelser.

- Her ser vi klart, at priskrigen rykker fra mikro- og op i miniklassen. Det er en tendens, som vil forstærkes,« mener Jan Lang.

Skreddene sker i alle klasser. Han henviser til, at en bil som Kia Ceed, som giver meget for pengene, har fået de andre til at rette priserne ind.

- Hvis danskerne føler, at de gør en god handel og får kvalitet, så kan det flytte noget. Og Corsa er en fin bil, siger Jan Lang, som dog også har en klar vurdering af, hvorfor Opel nu kaster den aldrende, men stadig habile Corsa-model ind i kampen.

Mangler en Up-kopi
- Opel har ingen biler i klassen fra 70.000 kr. til 85.000 kr. Derfor er det eneste de kan gøre at sætte prisen ned,« siger Jan Lang. Og dermed er en større Corsa pludselig et alternativ til en mikrobil.

Lige nu er der tre biler i det såkaldte B-segment eller Polo-klasse til omkring 100.000 kr.: Opel Corsa, Nissan Micra til 107.000 kr. og Dacia Sandero til 100.000 kr.

 

Annonce:

Nissan Micra koster lige nu 107.000 kr. med indfarvede kofangere (det er ikke en selvfølge i klassen under), splitbagsæde og fjernbetjent centrallås. Micra er en typisk japaner med god mekanik, som er meget nem at køre. Micra er til gengæld ikke særlig rummelig.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: