De første Saab'er sælges i dag

Enhver farve, så længe det er sort eller sølv. Når Saab starter med at sælge biler i dag, kan du få den i to farver!

Saab har genoptaget produktionen af Saab 9-3 i går. Billedet her stammer fra opstarten af forserien. Billede: Saab United
Saab har genoptaget produktionen af Saab 9-3 i går. Billedet her stammer fra opstarten af forserien. Billede: Saab United

Saabs ejer, kinesiske Nevs, er klar til at starte salget af den genoplivede Saab 9-3.

Vil du have en, nytter det dog ikke at lægge vejen forbi en Saab-forhandler. For dem bliver der ikke nogen af. Vil du sikre dig en, skal du bestille den på nettet, hvor Saab sætter biler til salg fra klokken 14.00 i dag.

- Leverancerne vil begynde i foråret og bilerne skal afhentes på fabrikken i Trollhättan.

Vi aner stadig ikke hvad der ligger under hjelmen - de komplette specifikationer med tal for brændstofforbrug osv. fremlægges, når bilerne sættes til salg klokken 14.

Se også: Saab i gang på mandag

Vi ved dog, at bilerne vil blive solgt i veludstyrede versioner, og at du kan vælge mellem manuel eller automatisk transmission, sort lak eller sølvmetallic.

Mikael Östlund, pressemedarbejder ved Nevs oplyser, at der er tale om en begrænset udgave, der vil blive solgt i mindre antal. Så du skal nok skynde dig at lægge billet ind ...

- Vi har bemærket en efterspørgsel. Det er en god bil i anerkendt kvalitet og vi håber naturligvis, at vi kan sælge bilerne, siger Mikael Östlund.

Nevs har kun tilladelse til at sælge 1000 eksemplarer om året af 9-3 i Europa. Det skyldes, at modellen i sin nuværende udgave ikke opfylder kravene til kollisionsbeskyttelse for fodgængere. Nevs fortæller dog, at man er i fuld gang med at udvikle en fodgængerbeskyttelse, som lever op til de europæiske krav.

Den svenske pris på en 9-3 Aero siden er 279.000 SEK. Automatgear koster 10.000 ekstra. Med prisen følger der tre års gratis service, tre års garanti, to års vejhjælp og vinterhjul. I første omgang skal du dog være svensker eller kineser for at kunne købe bilen. Senere vil bilen blive solgt i andre lande.

0 kommentarer
Vis kommentarer