Med 322 km/t forbi vej-tolden

Hvad sker der, hvis du kører meget hurtigt forbi et fart-kamera? Når systemet at opfange bilen?

Du har sikkert tænkt den her tanke: Hvad sker der, hvis jeg kører vanvittigt hurtigt forbi et fartkamera - når det så at fange mig?

Den slags har Top Gear lavet forsøg med, men denne gang er det altså sportsvognsfirmaet Hennesey der begiver sig af med forsøget. Og her viste det sig, at med over 275 km/t kunne kameraet ikke nå at registrere bilen. Det scenarie ville den nye betalingsmotorvej 'Houston Grand Parkway' ikke risikere, så de satte sig for at teste det nye og topmoderne automatiske toldsystem med en lige så ny og topmoderne bil - den nye Chevrolet Corvette Stingray.

Lattergas og 322 km i timen
Den hurtige Corvette ligger inde med en 6,2-liters V8-motor med 455 hk, men det var ikke nok for det amerikanske tunerfirma Hennessey, som havde fået til opgave at køre så hurtigt som muligt i 'Vetten'. Derfor er den peppet lidt op. Dog ikke så voldsomt, som de har til vane for - de har før tunet modellen til 1.000 hk med to eftermonterede turboladere.

Et HPE600-kit og et lattergas-kit er der dog blevet plads til, og i videoen kan du se, hvordan chaufføren sidder med knappen i hånden og aktiverer gassen ved 150 miles i timen (240 km/t). Bilens effekt er på omkring 700 hk.

Læs mere om Boosted Magazine

Bilen når lige over 322 km/t, da den drøner gennem tolden. Om systemet når at opfange bilen, kan du selv se i videoen.

Se også: Topfart 7: Den bedste VW Up

Historien her er leveret af Boosted - et nyt magasin, som du skal se som en erstatning for Vmax - bare uden alle damerne, som Kasper Erling - redaktør på Boosted og tidligere medarbejder på det nu lukkede Vmax - fortæller.

- Forskellen mellem Vmax og Boosted bliver dog, at drengene derude ikke gider babes og dårlige jokes mere. Så alt det ikke-bilrelaterede fjerner vi os fra, fortæller Kasper Erling til Ekstra Bladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer