Nye fartkameraer tager skarpe billeder

Ny type fartkamera gør det svært at undslippe en fotofælde - selv med 200 km i timen

En ny type kameraer, som svenskerne tager i brug i øjeblikket tager knivskarpe billeder selv ved 200 km i timen, som i dette tilfælde. Foto: Trafikverket
En ny type kameraer, som svenskerne tager i brug i øjeblikket tager knivskarpe billeder selv ved 200 km i timen, som i dette tilfælde. Foto: Trafikverket

Svenskerne er i færd med at udskifte 600 stationære fartkameraer, som står langs de svenske veje. De nye kameraer er udstyret med teknik, som er så hurtig, at selv en bilist, der kører 200 km i timen ikke kan undgå at blive genkendt.

Direktør Jonas Frilund fra selskabet, som har vundet licitationen til fremstillingen af de nye kameraer, Sensys Traffic, forklarer til Vi Bilägara hvad der adskiller nutidens kameraer fra de hidtidige :

- Der er ny teknologi og gennem. De eksisterende systemer blev udviklet i 2005, og man kan sammenligne dette med de mobile kameraer, som er meget bedre i dag end i 2005. På kameraet side er en massiv udvikling hele tiden, og de nye kameraer er betydeligt bedre i form af antal af pixels og skarphed, siger han til Vi Bilägara.

Se også: Ikke ulovligt: Fotovogne på gule plader

I en test, som de svenske Trafikverket - som svarer til Trafikstyrelsen i Danmark, har foretaget vandt Sensys Traffic i en test, hvor man blandt benyttede et kort som man kender fra øjenlægen synstest til at vurdere kvaliten af billederne. Kravet var, at den fjerde tegn linje skulle kunne læses på billederne, når en bil kørte forbi kameraet ved 200 km/t.

De svenske myndigheder har ligesom det danske politi problemer med at få de nuværende kameraer til at give tilstrækkeligt gode billeder. I Danmark kasseres omkring 40 procent af alle fotos taget fra de mobile fotovogne.

Den nye type kameraer kan holde øje med spor ad gangen og skanner vejen 150 meter foran kameraet med 21 skanninger pr. sekund.

I dag har de svenske myndigheder opsat kameraer på 3000 km svensk vej - men i løbet af en kort årrække vil kameraerne stå på 9000 km veje.

Se også: Nye toner: Kun fartmåling på farlige strækninger

I Danmark har politiet endnu ikke fundet en leverandør, som er i stand til at opfylde de tekniske krav til det udstyr, som skal monteres i de 100 nye fotovogne, der er indkøbt og skulle have været taget i brug sidste år. Foreløbig har politiet udstyret 25 helt nye fotovogne med gammelt analogt udstyr, som er langt mindre skudsikkert end den nye type udstyr, som f.eks. sidder i de svenske fartfælder.

Rigspolitiet forventer, at den nye type digitalkameraer vil været monteret i de 100 nye fotovogne inden året er omme ...

0 kommentarer
Vis kommentarer