Kampen om Årets brugtbil er i gang

Følg Biler

Sidste år blev Toyota Avensis i årgang 2007 kåret som Årets Brugtbil. Nu er jagten gået ind på at finde afløseren. Fredag op til påske offentliggøres vinderen af Årets Brugtbil, og konkurrencen er skærpet i år.

Se sidste års vinder af ”Årets Brugtbil” her

- Vi kårer ikke kun én årgang længere, men den modelgeneration som bilen tilhører, og det gør, at de fejl som nogle gange er opstået i de første modelår får større indflydelse på afstemningsresultatet. Kort sagt, så skal bilen vise sig at være mere solid på tværs af årgangene, siger Jan Lang, der repræsenterer BilBasen i kåringen af Årets Brugtbil.

Juryen består af brugtbiljournalister fra en lang række medier, FDM og Applus Bilsyn. De starter med en bruttoliste på de 100 mest solgte brugtbiler i 2013. Herfra udvælges ti biler til finalerunden, hvor juryen foretager en indgående analyse af finalefeltet, og vinderen er ganske enkelt den bil, der får flest point ved en simpel afstemning.

- Der er en række faktorer, som spiller ind i bedømmelsen af brugtbilerne. Eksempelvis hvor meget det koster at holde bilen kørende i almindelig drift, og hvor meget den taber i afskrivning over fire år, sammen med en vurdering af den tekniske standard for bilen udgør det hovedkriterierne for udvælgelsen, forklarer Jan Lang.

Årets Brugtbil offentliggøres fredag d. 10. april.

I år er der som noget nyt tale om modelgenerationer, der er mellem tre og otte år gamle. Deuden vælger juryen to jokere. Der er i alt 102 biler med i opløbet - dels de 100 mest populære biler på bilbasen.dk og to jokere.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+