TV: Hurtig Kia Ceed på tilbud

Kia Ceed GT er faldet 65.000 kr. og kommer nu under 300.000 kr. Prisen for prisen er mindre udstyr. Men motoren har stadig 204 hk

Følg Biler

Kia sparker liv i den hendøende GTI-klassen med en billigudgave af den 204 hk stærke Ceed GT. Dermed er Kia Ceed den absolut billigste bil i klassen - og er endda billigere end GTi-biler i klassen under - som Polo GTi og Peugeot 208 GTI..

Kia benytter World Cuppen i fodbold som anledning - men i realiteten handler det om, at der ikke er salg i klassen. Billigudgaven af Ceed skal derfor ses som en forsøg på at skabe nyt liv i en hensygnende klasse.

GT FIFA World Cup Edition, som den hedder, har ifølge Kia lidt mindre udstyr end de nuværende GT modeller. Det gør det muligt at sænke prisen med cirka 65.000 kr.

Læs testen af bilen - Kia Cee'd GT

Prisen for en Pro Ceed GT FIFA World Cup Edition (3 døre) bliver 284.999 kr. og den 5-dørs version koster 299.999 kr. Begge priser er plus 3.780 kr. i levering. Det gør dem med afstand til de billigste GTI-typer i Golf-klassen. Selv i den ‘normale’ udgave er GT faktisk billig i forhold til konkurrenterne.

For at få prisen ned under 300.000 kr. er der i forhold til den normale GT skåret i udstyrslisten, som også er alenlang. Væk er adaptive xenon forlygter, elektronisk nedblændeligt bakspejl, audiosystem med touch skærm, bakkamera, smart key, velkomstlys i dørhåndtag, elektrisk håndbremse (tak for det Kia!), parkeringssensor, ventilation i bagsæde og regnsensor - altså et indhug i udstyrslisten, som både vil kunne ses og opleves. Men hvem har brug for velkomstlys i dørhåndtagene alligevel?

Men på en måde kan man sige, at Kia Ceed i fodbold-udgaven bliver mere tro mod den oprindelige GTI-tanke: At bygge en praktisk og billig vogn, som gør det lidt sjovere at være familiefar.

Men GT er dog, selv efter sparekniven har været der, fortsat rigtig pænt udstyret.

Som i den almindelige GT, har ’light’ modellen stadig en sporty frontgrill, dybere kofangere for og bag, fire-punkts LED-kørelys, special designede tågelygter for og bag, dobbelt udstødning, 18 tommer alufælge, røde bremsekalibre og skørter langs siden.

Indvendigt er der fortsat Recaro-sportssæder, alu-pedaler, og et 7 tommer racer-inspireret digitalt instrument, der kan vise moment og turbotryk.

Det fede GT læderrat, bluetooth, LED baglygter og sideblink, elruder i bag, el-indklappelige sidespejle, velkomstlys under sidespejl, fartpilot m. begrænser, sorttonede ruder, 2-zonet elektronisk klimaanlæg, sædevarme, varme i rattet hører også til udstyrslisten i FIFA-udgaven.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+