TV: Helt ny Citroën for 80.000 kr.

Den nye Citroën C1 er billigere end vi turde håbe på. Med tre døre er prisen 80.000 kr.

Jeg har skrevet en del om den nye Toyota Aygo - men det eneste, jeg ikke har kunnet fortælle ret meget om er prisen - bortset fra, at jeg antog, at bilen ikke måtte koste mere end 90.000 kr. Det er nemlig prisen for VW Up med tre døre.

Nu har Citroën, som har udviklet deres nye C1’er sideløbende med Toyota Aygo og Peugeot 108, ude med prisen på bilen - og den er fornuftig uden at være trykket helt flad: 80.000 kr. for en C1 med tre døre, seks airbags og den obligatoriske dæktrykmåler, som sikrer at du får en advarsel, hvis du punkterer eller kører med for lavt dæktryk. Og ja, du kan få billigere biler i klassen - men så siger du samtidig ja til gammeldags køremåde, støj og dårligere sikkerhed.

Få mere info om bilen i tv-indslaget.

Overskueligt udstyr
Resten af udstyret i den billige model er dog utrolig nemt at holde styr på: Der er nemlig nærmest intet af det, som du normalt er standard på en bil anno 2014: Manuelt rudeoptræk og centrallås uden fjernbetjening får en cykel til at se komfortabel ud i sammenligning med C1. Men for det første er det normalt i den prisklasse, og for det andet får du altså en topmoderne bil, som er mere sikker at køre i end mange otte år gamle biler, der koster det samme.Swiss & Me er en specialudgave af C1 - som skal vise, at man kan specificere bilen, så den kommer til at se lidt flabet ud
Swiss & Me er en specialudgave af C1 - som skal vise, at man kan specificere bilen, så den kommer til at se lidt flabet ud


Og så slemt er udstyret måske heller ikke? Seat Mii koster 5.000 kr. mere, men her får du fire airbags, hvoraf de to af dem er sørgelige undskyldninger for en rigtige gardinairbags.

To modeller til en start
Til at begynde med lancerer Citroën C1 i to udstyrsniveauer - begge med samme 68 hestes benzinmotor, som Toyota har udviklet. Billigste kaldes Live, og næste niveau hedder Feel og står i 100.000 kr. Feel er til gengæld rigtig flot udstyret med aircondition, fjernbetjent centrallås, delt bagsæde, radio med mp3 og USB-indgang, bluetooth-forbindelse og to elruder.

Under en tusse om måneden
Lige netop den bil lægger Citroen op til at du kan finansiere over otte år til 995. kr. om måneden. I finansieringseksemplet nedenfor kan du se, at den pris, du skal betale for bilen er lavere end kontantprisen, hvilket selvfølgelig hænger sammen med, at Citroen enten skal tjene pengene her og nu eller på finansieringen.

Citroen vil også tilbyde C1 med et foldetag, som ifølge en forhandler vi har talt med, bliver meget billigt - vi gætter på under 7.000 kr. for foldetaget.

Kampagne - næppe
Citroen kalder selv prisen og finansieringtilbudet for en kampagne - men med tanke på hvad der sker på markedet for småbiler i disse uge, har jeg svært ved at forestille mig, at prisen stiger efterfølgende. Men hvem ved?

Ifølge Citroen’s pressechef, Ellen Nørregaard, som jeg har talt med til morgen, bliver bilen introduceret i Danmark den 21. juni.

Vi er med til præsentation af bilen i Amsterdam den 16. juni.

Citroen har udelukkende prissat to modeller indtil videre.

*Løbetid 96 mdr. Udbetaling 20.000 kr. Variabel rente 2,95 procent. ÅOP før skat er 11,43 procent. Samlet kreditbeløb er 63.780 kr. Samlet beløb der skal betales tilbage ekskl. udb. 96.020. Samlet kreditomk. 32.240 kr. Pris ved kontantkøb 99.990 kr. 

0 kommentarer
Vis kommentarer