BMW i nye klæder

Italiensk designer genopliver den klassiske BMW 2000 CS fra 1960'erne

Klassisk BMW E9/CS i en moderne 2014-version, kreeret af David Obendorfer. Foto: David Obendorfer
Klassisk BMW E9/CS i en moderne 2014-version, kreeret af David Obendorfer. Foto: David Obendorfer

1960'erne har for længst sat præg på moden i tekstilbranchen, og nu begynder biler fra samme årti langsomt at blive anerkendt som klassiske og bevaringsværdige.

Det har inspireret den italienske bildesigner David Obendorfer til at forsøge at genskabe en af bilhistoriens allersmukkeste BMW'er, en 1968 E9 og dens forgænger med navnet 2000 CS fra 1965.

Den tyske klassiker har ry for at være en designmæssig perle

Han har netop offentliggjort sit bud på en nyfortolkning af de kendte modeller, som han kalder BMW Concept CS Vintage, der betegnes som en hyldest til den daværende BMW-designchef Giovanni Michelotti – manden bag en række nyskabende BMW'er i starten af 60'erne.

Stærk personlighed

Den tyske klassiker har ry for et være en designmæssig perle takket være dens slanke linjer, der er kombineret med solid byggekvalitet

- Jeg har udforsket karakteren af modellens overflader og prøvet at fange de proportioner, der giver den en stærk personlighed.Også bagtil er nyfortolkningen stringent. Foto: David Obendorfer
Også bagtil er nyfortolkningen stringent. Foto: David Obendorfer


- Selvfølgelig har det været nødvendigt at opdatere køretøjet med respekt for nutidens krav. Blandt andet standarden for fodgængerpåkørsel er påtænkt i forhold til 'beskyttelse og de gældende krav til sikkerhed og komfort i almindelighed', siger David Obendorfer.

Indvendigt har designeren mere end skelet til historikken, men er dog gået anderledes radikalt til værks med blandt andet en helt moderne farveskærm, men samme brug af træ og håndsyet læder.

Elegant bil

Efter at have været tæt på en konkurs i starten af 1960'erne ville BMW tilbage som stærk spiller i den sportslige luksusklasse.

Det lykkedes til fulde. Uden B-stolper og med et stort glasareal er en E9 coupé fra enhver vinkel en særdeles elegant bil. Den lyse og luftige kabine er rummelig, og udsynet er fremragende. Gedigne detaljer og kvalitetsmaterialer bidrager til, at man føler sig godt tilpas.

For god ordens skyld skal vi understrege, at BMW-modellen fra Obendorfer indtil videre kun eksisterer i et computerprogram.

0 kommentarer
Vis kommentarer