Årets Brugtbil 2014: Honda Civic

Honda Civic er stabil og fejlsikker, men ligger langt nede på brugtkøbernes ønskeseddel

Hondas mellemklassemodel Civic vinder titlen som Årets Brugtbil 2014 i en dyst mod 100 andre populære brugte biler.

Ved introduktionen af bilen i 2006 var der delte meninger om det markante design. Men her i 2014 er der enighed om, at Honda Civic er en fremragende brugtbil og en værdig vinder i konkurrencen om at blive Årets Brugtbil 2014.

Se også: Vi vil ha' stort, når den er brugt

Valget af Honda Civic er foretaget af en række af danske medier og brugtbileksperter, som i fælleskab valgte fem finalister ud, og gav dem point hver især.

Men hvorfor lige Honda Civic?

Først og fremmest er Honda Civic en velkonstrueret bil, der stort set ikke har nogen svagheder i hverken mekanikken. Internationalt kåret i flere omgange som en velkonstrueret model, der stort set ikke har nogen mekaniske svagheder. På det danske brugtmarked fører Honda Civic dog en skyggefuld tilværelse i forhold til mere populære biler i samme klasse – f.eks. Skoda Octavia og Kia Ceed.

Her på Ekstra Bladet var Honda Civic ikke favoritten – men spørger man nogle af dem, der havde Civic som nummer ét er argumenterne i orden:

- Honda Civic er en køreglad bil, med en markant design, som ikke er falmet med alderen. Den er solid og driftssikker, og samtidig er brugtpriserne meget fornuftige, siger Mikkel Thomsager, chefredaktør på Bilmagasinet.

Tidligere vindere af Årets Brugtbil

2013: Toyota Avensis, årgang 2007

2012: Honda Accord, årgang 2009

2011: Kia cee'd, årgang 2007

2010: Opel Astra, årgang 2005

2009: Ford Focus, årgang 2005

Ebbe Sommerlund fra sitet Motorjournalisten.dk er en af de mest erfarne brugtbiljournalister i Danmark – han beskriver Hondaen således.

- Honda Civic er blandt de mest oversete biler på markedet. Her er god plads, gode motorer og godt udstyr. Samtidig er Honda Civic blandt de mest pålidelige biler overhovedet, vurderer Ebbe Sommerlund fra Motorjournalisten.dk.

Det er anden gang på tre år, at en Honda bliver Årets Brugtbil. Tilbage i 2012 løb Honda Accord med titlen.

Tidligere var vinderen en bestemt årgang af en model, men det har ændret sig

- Vi kårer ikke kun én årgang længere, men den modelgeneration som bilen tilhører, og det gør, at de fejl som nogle gange er opstået i de første modelår får større indflydelse på afstemningsresultatet. Kort sagt, så skal bilen vise sig at være mere solid på tværs af årgangene, siger Jan Lang, der repræsenterer BilBasen i kåringen af Årets Brugtbil.

Juryen består af brugtbiljournalister fra en lang række medier, FDM og Applus Bilsyn. Vi startede med en bruttoliste på de 100 mest solgte brugtbiler i 2013. Herfra udvælges ti biler til finalerunden, hvor juryen foretager en indgående analyse af finalefeltet, og vinderen er ganske enkelt den bil, der får flest point ved en simpel afstemning.

- Der er en række faktorer, som spiller ind i bedømmelsen af brugtbilerne. Eksempelvis hvor meget det koster at holde bilen kørende i almindelig drift, og hvor meget den taber i afskrivning over fire år, sammen med en vurdering af den tekniske standard for bilen udgør det hovedkriterierne for udvælgelsen, forklarer Jan Lang.

En beregning som BilBasen har foretaget viser, at de samlede omkostninger ved at eje en Honda Civic i tre år løber op i cirka 1,80 kroner pr. kørte kilometer. Dermed er Civic'en marginalt dyrere end gennemsnittet for mellemklassen, der er 1,70 kr. pr. km.

Afstemningsresultat om Årets brugtbil 2014 var sådan her

1. Honda Civic (2006-2011) 140 point

2. BMW 3-serie (2004-2011) 115 point

3. Skoda Octavia (2004-2013) 95 Point

4. Ford Mondeo (2007-2014) 95 Point

5. Mercedes-Benz C-klasse (2007-2014) 65 point

0 kommentarer
Vis kommentarer