Verdens største ordre på elbiler

Avis Biludlejning i Danmark har købt 400 Nissan Leaf elbiler. Energistyrelsen er sponsor - og det bringer lejeprisen langt ned

Med den store ordre på 400 Leaf, bidrager Nissan og Avis til at årets hidtidige salg af elbiler stiger med 60 pct. i Danmark. Foto: Nissan
Med den store ordre på 400 Leaf, bidrager Nissan og Avis til at årets hidtidige salg af elbiler stiger med 60 pct. i Danmark. Foto: Nissan

Lej din Nissan Leaf i to år og få gratis adgang til en ’rigtig’ bil fem gange om året. Sådan lyder tilbuddet fra biludlejningsfirmaet Avis i forbindelse med, at det har købt 400 Nissan Leaf.

Takket være tilskud fra Energistyrelsen vil elbilerne kunne lejes for kun 3495 kr. om måneden alt inklusive, og det er billigt, når man ser på, hvad konventionelle biler koster at lease eller leje.

Der er ingen udbetaling på bilen, og vælger man at leje bilen hos Avis i to år, følger der en almindelig bil med, når man skal køre en lang tur til familien.

- Vi giver ganske enkelt ti gratis vouchere til en bil med diesel- eller benzinmotor, hvis man lejer Leaf i 24 måneder, forklarer Kasper Gjedsted, administrerende direktør hos Avis Biludlejning i Danmark.

De 400 biler bliver leveret i løbet af de kommende måneder, og kunderne vil typisk være kommuner og organisationer, der tidligere har tøvet med elbiler på grund af prisen, men som nu får en meget billig måde at køre grønt på.

Med i prisen på 3495 kr. er alle omkostninger, inklusive forsikring og sommerdæk og 30.000 kilometer kørsel årligt.

De 400 biler bliver leveret i løbet af de kommende måneder

Det samlede salgstal for elbiler i Danmark rundede i slutningen af marts måned 2000 med Citroën C-Zero, Peugeot iOn og Mitsubishi iMiev med ca. 400 soglte, herefter godt 350 Nissan Leaf, 240 Renault Fluence og 210 Tesla Model S. Salget gik for alvor i stå sidste år, hvor der blot blev solgt 647 elektriske biler.

Avis Biludlejnings nye ordre vil dermed få salgstallet til at stige med 60 pct. Og både hos Avis Biludlejning og Nissan forventer man, at dette initiativ vil skabe større efterspørgsel og give elbilen et gennembrud i Danmark.

- Energistyrelsens støtte gør det nu muligt for os at udleje elbiler til en lavere pris end vores konventionelle biler. Jeg er overbevist om, at det vil få mange flere til at skifte til elbiler – ikke mindst offentlige institutioner og virksomheder, hvor elbilen er en oplagt puljebilsløsning, siger Kasper Gjedsted.

Nissan Leaf er den mest solgte elbil i verden med flere end 105.000 eksemplarer.

0 kommentarer
Vis kommentarer