Annonce:
Annonce:

Kinesisk crash-konge

Den sikreste bil i 2013 var hverken en Mercedes eller en Volvo, men en Qoros

Qoros 3 er den sikreste bil, som Euro NCAP har testet i år, siger Euro NCAP selv. Den testede bil er dog ikke en hatchback, men en sedan. Hatchbackmodellen er først lige blevet præsenteret og er derfor ikke testet
Qoros 3 er den sikreste bil, som Euro NCAP har testet i år, siger Euro NCAP selv. Den testede bil er dog ikke en hatchback, men en sedan. Hatchbackmodellen er først lige blevet præsenteret og er derfor ikke testet
Annonce:
Følg Biler

I de gode gamle dage vidste man, at en Volvo, Mercedes-Benz eller en Saab var sikre valg, hvis man skulle købe sig en sikker bil. Men i dag er det langt mere svært at pege på et enkelt eller tre bilmærker og udråbe dem som de sikreste biler.

Ud af de 33 testede biler, som sikkerhedsorganisationen EuroNCAP crashtestede sidste år, kom der nogle - for de fleste - ganske overraskende vindere, fordi kineserne indtil i dag ikke har konstrueret en eneste bil, som kan måle sig med vestlige bilmærker før nu.

Det er måske ikke overraskende at Lexus IS300h blev den sikreste bil i sin klasse, og heller ikke at den lille Renault Zoe vandt sikrest i sin klasse. Men at kinesiske Qoros 3 med et flot femstjernet resultat blev den sikreste bil i sin klasse kommer nok bag på mange, mener Leif Nielsen, sikkerhedsekspert og indehaver af sitet sikkerbil.dk

Annonce:

Qoros 3 sedan er endda også den sikreste bil i alle klasser. Qoros 3 er en bil, som størrelsesmæssigt placerer sig imellem VW Golf og Skoda Octavia.

Qoros er ikke bare god, men i særklasse god.

- Man kan man undre sig over at kineserne har lært lektien så hurtigt, som tilfældet er, men faktum er at Qoros faktisk er en europæisk udviklet bil, forklarer Leif Nielsen.

Se oversigten over de mest sikre og mest usikre biler, som er testet i 2013 på dette link.

For eksempel er Mark Bates, der er seniorchef for bilens sikkerhed, tidligere udviklet sidekollsisionssystemer hos Saab - og gjorde Saab til den første producent, der opnåede maksimale point for sidekollision i Euro NCAP testen.

Chef for sikkerhed og typegodkendelse, Andy Piper, har da også tidligere udtalt, at man aldrig har opfattet Qoros 3 som et kinesisk projekt.

- Euro NCAP-testen var afgørende for Qoros fremtid' og 'Et nyt mærke får ikke en ekstra chance' har Piper tidligere udtalt. Et dårligt testresultat hænger ved.

Annonce:

Og til Carsafety Monthly siger Mark Bates: 'Vi var ligeledes fast besluttet på at vise, at du kan have klassens førende fodgængerbeskyttelse, uden at gå på kompromis med design eller ved at tilføje komplekse pop-up motorhjælme eller fodgænger airbags'.

Ifølge Leif Nielsen skal man tage Euro NCAPs udtalelse om at 'Qoros 3 er den sikreste bil i alle klasser' med et gran salt.

- Man kan nemlig ikke sammenligne sikkerhed på tværs af bilstørrelser og vægtklasser. Og normalt inddeler man biler i klasser med 250 kg's mellemrum.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: