Annonce:
Annonce:

Spar på bilens rustbeskyttelse

Foråret er lavsæson for rustbeskyttelse, så gå på nettet efter de gode tilbud

Der er mange penge at spare på en rustbeskyttelse netop nu. Du kan finde det billigste rustbeskyttelsesværksted på en værkstedsportal. Desværre fortæller prisen ikke noget om kvaliten af arbejdet der bliver udført. Foto: Martin Lehmann, Polfoto
Der er mange penge at spare på en rustbeskyttelse netop nu. Du kan finde det billigste rustbeskyttelsesværksted på en værkstedsportal. Desværre fortæller prisen ikke noget om kvaliten af arbejdet der bliver udført. Foto: Martin Lehmann, Polfoto
Annonce:
Følg Biler

Sneen er smeltet, bilen har været i vaskehal for at få spulet salt og snavs af, og nu er det tiden at få undervognsbehandlet den. For det er nu her i foråret, undervognscentrene har ledig kapacitet, og derfor er de klar med skarpe tilbud til bilejerne. Det kan du spare tusindvis af kroner på.

Danske bilejere kommer ofte i tanke om rustbeskyttelse og undervognsbehandling om efteråret, når vejrmeldingerne begynder at melde om frost, og bilejerne kommer til at tænke på alt det salt, der de kommende måneder vil sprøjte op under deres ubeskyttede bil.

Det giver pres på centrene i efteråret, hvilket er naturligt nok, men, det giver også højere priser om efteråret.

Annonce:

- Det medfører højere priser. Det er fair nok, undervognscentrene skal jo også leve. Men bilejere, for hvem økonomien er vigtig, kan med fordel få bilen beskyttet her i foråret. Undervognscentrene har ledig kapacitet nu, og derfor er de meget interesserede i at få kunder i butikken, siger Peter Zigler fra værkstedsportalen Autobutler, der har lavet analysen til Ekstra Bladet.

Det billigste rustbeskyttelsescenter er ikke nødvendigvis det bedste. En måde at sikre sig at kvaliteten er i orden er ved at spørge efter en beskrivelse af den behandlingsform, der anbefales.
Det billigste rustbeskyttelsescenter er ikke nødvendigvis det bedste. En måde at sikre sig at kvaliteten er i orden er ved at spørge efter en beskrivelse af den behandlingsform, der anbefales.


Analysen viser besparelser på mellem 10 og 64 procent med 37 procent som den gennemsnitlige besparelse på en undervognsbehandling - besparelser som opnås ved at sende opgaverne i udbud på nettet hos Autobutler.dk.

15 bilmodeller i pristjek
I Analysen indgår der priser på undervognsbehandling på 15 bilmodeller i 5 forskellige klasser. I mikroklassen var det Chevrolet Spark, Kia Picanto og Citroën C1. Her var bedste tilbud 1.500 kr. for en Spark. Det dyreste var på 4.200 kr., så her var besparelsen hele 64 pct. eller 2.700 kr.! Gennemsnitsprisen for alle mikrobiler var 2.967 kr. Se også skemaet.

Annonce:

I småbilsklassen deltog Opel Corsa, Mazda2 og Volkswagen Polo i pristjekket. Her var det bedste tilbud 2.245 kr. for en Corsa, en besparelse på 36 procent i forhold til højeste tilbud. Gennemsnitsprisen for alle småbiler var 2.703 kr., altså 264 kr. mindre end på småbilerne! Det kan hænge sammen med de lave avancer på småbilerne. Hvad der tabes på gyngerne, vindes på karrusellerne.

Halv pris på Ford Focus
I mellemklassen deltog Ford Focus, Volkswagen Golf og Renault Mégane. Her fik Ford-ejeren det bedste tilbud på 2.250 kr., en besparelse på 47 procent eller 1.058 kr. i forhold til højeste tilbud. Gennemsnitprisen i klassen ender på 3.430 kr.

I firmabilklassen springer gennemsnitsprisen op til 3.697 kr. Toyota Avensis tiltrækker åbenbart de bedste tilbud, for her var bundrekorden 2.250 kr., 61 procent over højeste bud, 5.750 kr., svarende til 3.500 kr. i besparelse.

De MPV’er, der deltog, var Opel Zafira, Mazda 5 og Ford Galaxy. Gennemsnitsprisen for klassen er 3.586 kr., og største besparelse på 42 procent blev opnået på Galaxy’en. Laveste pris var 4.248 kr., højeste var 5.240 kr.

Annonce:

Analysen afslører desværre ikke hvor de billigste og de dyreste værksteder findes - så det må du selv finde ud af på en af de mange tjenester, der findes på nettet eksempelvis Findmekaniker,Biibo eller Autobutler Har du mod på at køre over grænsen kan du også benytte en tilsvarende tysk tjeneste - eksempelvis www.autoservice.com.

Rustbeskyt din nye bil
Ifølge FDM er den første rustbeskyttelse er den vigtigste, da man her sikrer, at man får beskyttet alle de dele, som ikke er beskyttet fra fabrikkens side. En ny bil er en ren bil, og en ren bil - uden rust på overflader og falser, giver et bedre og mere holdbart resultat.

- Følger man det råd, kan man nøjes med at rustbeskytte bilen, når den trænger, og her er det en god idé at få en uvildig til at vurdere behovet, siger Jørgen Jørgensen, afdelingsleder i FDMs tekniske rådgivning.

Annonce:

Spørg, spørg, spørg
Husk altid, at billig rustbeskyttelse ikke nødvendigvis er god rustbeskyttelse. Er det meget billigt, kan du regne med at det heller ikke er særlig godt udført. Brug din sunde fornuft: Lyder det rimeligt at en undervognbehandling til 1.000 kr. dur til noget? Tænk på, at det tager over et døgn at foretage en god rustbeskyttelsen. Bilen skal adskilles, vaskes, renses, tørres, beskyttes og samles igen. Og det kan helt sikkert ikke gøres for en tusse.

Det seriøse rustbeskyttelsescenter vil desuden være i stand til at rådgive dig om den rette undervognsbehandling af din bil. Spørg efter et sprøjteskema eller en beskrivelse af den behandlingsform, som værkstedet udfører. Har værkstedet svært ved at dokumentere hvordan de gør, bør du vælge et andet værksted.

Tjek evt. også med andres erfaringer med det værksted du finder - eksempelvis via trustpilot.

Kilde: Autobutler.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: