TV: Smarte løsninger i ny livsstilsbil

Renault Captur er en ny og praktisk livsstilsbil fra Renault, som er lidt større end Clio

Renault har travlt med at præsentere nyheder: Clio stationcar er lige præsenteret (læs om den i morgen), og en heftig GTI-model er på vej. Men det holder ikke Renault tilbage: Renault har netop præsenteret sin nye livsstilsbil a la VW Polo Cross eller for at blive i Renault-Nissans egne rækker: Nissan Juke. Renault kalder bilen for Captur, som er fransk og betyder noget i retning af at fange et dyr.

Designet er gjort under designchef Laurens Van den Acker ledelse, og er af Renaults produktchef for små biler, Benoit Bochard, beskrevet som en "kompakt, venlig og brugervenlig crossover.

Bortset fra at Captur har samme farve som konceptet, der blev vist Geneve Motor Show i 2011, er der ret langt fra designstudiets vilde former, saksedøre og sportsvognprofil til den noget mere afdæmpede produktionsmodel.

Se indslaget i HD på vores facebookside (fordi vi ikke har HD-mulighed på vores player endnu)

Fætter til Juke
Captur er bygget på den samme platform, der bærer den nyeste Renault Clio og Nissan Juke. Den måler 412 cm, hvilket gør den lidt længere end den 399 cm lange Clio men dermed en anelse kortere end 414 cm lange Juke.

Mindst et sted er designerne dog flippet ud: Med sit tofarvede eksteriør som standard følger Captur et designtema, som er fastlagt af den nye Clio med baguddrejede forlygter, et enorm Renault-logo på bilens næse og skulpturelt formede sider.

Bagtil hjælper en stumpet bagende og et opadstræbende C-stolpe til at se mere dynamisk ud end fætter Juke.

Se bilen i TV-indslaget fra Geneve Motor Show.

LÆS OGSÅ:

Bilnyheder - 10. jan. 2013 - kl. 13:39 75.000 kr. for en helt ny bil

God plads
Captur er en cross-over - dvs. en blandingsbil - designet til at minde om en MPV indeni og en firehjulstrækker udvendig, og byder masser af plads, en høj kørestilling, og et stort bagagerum. Alle modeller bliver veludstyrede og får f.eks. nøglefri adgang, bakkebremse og parkeringsfølere som standard. I hvert fald i Frankrig.

Købere kan også købe det yderst velfungerende Renault R-Link system med berøringsfølsom skærm, som betjenes som en simpel smartphone.

Den benzin- og diesel motorprogram bliver overført direkte fra Clio kan du forvente en 0,9 liters turbobenziner og en 1,5 liters diesel med forskellige ydelser.

Renault Captur bliver bygget på Renaults Valladolid-fabrik i Spanien, og kommer til Danmark i juni. Og når vi i forvejen ved, at Renault for tiden er Danmarksmestre i at presse priserne ned på selv nyheder, spår vi at Captur vil kunne købes i en veludstyret 90 hk dieselversion til omkring 220.000 kr. Den billigste Captur begynder ved 190.000 kr.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere