Dén har vi ikke set før: Gal Lamborghini

Lamborghini Veneno kunne være taget direkte ud af ”Transformers”.

Lamborghini fejrer 50 års fødselsdag, så alle bilentusiaster og journalister i Geneve var nok forberedt på, at italienerne ville komme med en overraskelse. Men den nye Veneno havde ingen vist set komme.

Vi kender udtrykket "det ligner noget, der blev tegnet af en 7-årig”, og det skulle man tro var sket med den seneste Lamborghini kreation, lige efter at knægten havde set ”Transformers" for magen til skabning skal man lede længe efter.

Mere Geneve-udstilling:

Se også: Her er Ferrarien

Monsteret i kulfiber ser mildest talt aggressiv ud og har da også sit navn fra en legendarisk tyr, der var en af de stærkeste og mest aggressive, som nogensinde er set i en arena. I 1914 sårede Veneno således den berømte matador José Sánchez Rodíguez under en tyrefægtning i Andalusien, hvilket blev et møde Rodíguez ikke overlevede.

Dens design siges at være skabt i en kompromisløs jagt på at opnå den optimale aerodynamik og dermed de mest ekstreme svinghastigheder. På den måde skulle den give oplevelsen af at sidde bag rattet i en prototype-racer fra Le Mans, men alligevel er Lamborghinis seneste superbil godkendt til at køre på offentlig vej.

355 på toppen
En maksimal ydelse på 750 hk sender Lamborghini Veneno til en topfart på 355 km/t, hvoraf de første 0-100 km/t er overstået på blot 2,8 sekunder.

Prisen er ligeså afsindige tre millioner euro (ca. 22,3 mio. kr.) plus skatter og afgifter, men alle tre eksemplarer af Lamborghini Veneno er allerede blevet solgt.

1 af 2 Lamborghini hævder, at køreoplevelsen matcher den fornemmelse, racerkørere fra Le Mans har. Vi tror dem gerne.
2 af 2 Den har bilverdenen ikke set før: Den nye Lamborghini Veneno skal kun laves i tre eksemplarer – og har et mildest talt unikt design. Pris: 22,3 mio. kr. uden afgifter.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere