Golf netop kåret som Årets bil i Europa

Golf vandt en suveræn sejr, men på andenpladsen var der kamp med sjov og fornuft

Car of the Year 2013 hedder VW Golf VII. 7. generation af den populære tysker løb mandag eftermiddag i sikker stil med titlen under årets store biludstilling i Genève i Schweiz. Foto: FDM
Car of the Year 2013 hedder VW Golf VII. 7. generation af den populære tysker løb mandag eftermiddag i sikker stil med titlen under årets store biludstilling i Genève i Schweiz. Foto: FDM

VWs nye Golf VII blev her mandag eftermiddag (mandag) kåret som Car of the Year 2013 – også kaldet Årets Bil i Europa - på årets store biludstilling i Genève - som vi her på Ekstra Bladet

Car of the Year 2013 hedder VW Golf VII. 7. generation af den populære tysker løb mandag eftermiddag i sikker stil med titlen under årets store biludstilling i Genève i Schweiz.

I alt otte biler var med i det endelige opløb om den prestigefyldte titel, som altså gik til Golf VII (414 point) foran Subaru BRZ/Toyota GT-86 (202 point) og Volvo V40 (189).

Volkswagen Golf blev tildelt 414 point, mere end dobbelt så mange som anden-plads Toyota GT86/Subaru BRZ, som er opført 202 point. Svensk håb Volvo V40 placeret på tredjepladsen med 189 point.

LÆS testen af VW Golf:

VW gør det igen

Hver af de 58 jurymedlemmer - motorjournalister fra 22 europæiske lande - fordelte 25 point mellem mindst fem af de otte finalister.

På det populære svenske blad Vi Bilägere fortæller Tommy Wahlstrom, en af tre svenske repræsentanter i juryen, at han mener, det var den rette bil, der vandt. Og forklaringen ligger lige for:

- Det er en magtdemonstration, når resten af verden ikke har nogen penge, og knap nok råd til at udvikle noget som helst, og VW så udvikler en helt ny bil, med masser af transmissioner og gearkasser, nye undervogne og flere karosserier. Det er en utrolig styrkeopvisning, siger Tommy Wahlstrom, direkte fra showet i Geneve.

At det blev VWs Golf, der løb med titlen som Car of the Year 2013, kommer heller ikke som den store overraskelse herhjemme.

- For FDM er det både en klar og rigtig vinder og viser, at man sagtens kan forene fornuft, køreglæde, sikkerhed og komfort på en måde, der gør biler brugbare i hverdagen, sjove at køre og til at betale, siger det danske medlem af Car of the Year Søren W. Rasmussen.

Mere overraskende var det for Søren W. Rasmussen, at sportsvognene Subaru BZR/ Toyota GT-86 kom ind på en andenplads, siger Søren W. Rasmussen.

I Sverige havde jurymedlem Marianne Sterner dog ikke meget til overs for at det var en sportsvogn, der fik andenpladsen:

- Den rette bil vandt. Men den forkerte blev nummer to, siger Marianne Sterner på det site, som hun repræsenterer, vibilagare.se.

- Jeg havde virkelig undet Volvo V40 at komme lige efter Golf. Det så længe ud som om det gik den vej. Da alle lande bortset fra England havde stemt, lå Volvoen på andenpladsen. Men englændere kan man ikke stole på. De er forelskede i sportsvogne og gav masser af point til Toyota GT-86. Dermed røg Volvoen ned.

I alt består juryen af 58 biljournalister fra 22 lande. Det er i år 50. gang, at Car of the Year kåres.

De otte nominerede til titlen som Car of the Year 2013 var:

• VW Golf – 414 point

• Subaru BRZ/Toyota GT-86 – 202 point

• Volvo V40 – 189 point

• Ford B-Max – 148 point

• Mercedes-Benz A-klasse – 138 point

• Renault Clio – 128 point

• Peugeot 208 – 120 point

• Hyundai i30 – 111 point

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde