Kia Optima til Danmark næste år

Tre år efter Hyundai i40, dukker Kias store mellemklassebil, kaldet Optima, op i Danmark

Egentlig skulle verdens mest solgte Kia have haft dansk premiere denne sommer. Nu udskyder den danske importør lanceringen af Kia Optima til 2014, hvor den får et facelift.
Egentlig skulle verdens mest solgte Kia have haft dansk premiere denne sommer. Nu udskyder den danske importør lanceringen af Kia Optima til 2014, hvor den får et facelift.

Kia Optima, den koreanske bilfabriks topmodel og konkurrent til biler som Ford Mondeo og VW Passat, har været rygtet til Danmark flere gange. Første gang i 2011 og senest i efteråret 2012. Nu har den danske Kia-importør opgivet at introducere bilen i år og satser i stedet på lancering næste år.

- Vi har forsøgt at få Optima til Danmark siden lanceringen (i 2011, red.), da det er en super fin bil, og vi mangler en model i segmentet. Desværre har den store efterspørgsel på hjemmemarkedet og i USA gjort, at den ikke har været tilgængelig for os, og jeg tror ikke det er realistisk for os at kunne lancere den før næste år, forklarer PR-ansvarlig for Kia Import Danmark, Lene Mejdal Iversen, til hvilkenbil.dk.

LÆS OGSÅ: Audi E-tron - Audis første opladningshybrid

Og der er tale om en eftertragtet bil; på verdensplan var Optima den mest solgte Kia i 2012.

Facelift efter to år
Ifølge hvilkenbil’s oplysninger vil Kia Danmark undgå at lancere Optima i år, fordi den efterhånden 2 år gamle model får et midtvejs-facelift i 2014. En nyhed, der må ærgre danske Kia-forhandlere. Netop i år er der nemlig usædvanligt stille i den firmaklasse, som Kia’s selvsikkert designede Optima ville være et friskt pust i. Mazda 6 er årets eneste nyhed i firmaklassen efter at premieren på den nye Ford Mondeo også er udskudt fra i år til 2014.

Skal du på bilferie til påske?

Bilnyheder - 28. feb. 2013 - kl. 19:00 Spar op til 4.000 kr. på jydekrogen

Tre år efter Hyundai i40
Med forsinkelsen kommer Kia Optima yderligere bagefter søsterbilen Hyundai i40, som den deler teknik med. Hyundai i40 blev lanceret i 2011 og når Kia Optima endelig får premiere herhjemme 3 år senere, bliver det med samme motorer: To benzinmotorer med direkte indsprøjtning på 1,6 og 2,0 liter med henholdsvis 135 og 177 hk og to turbodieseler på 1,7 liter med enten 115 eller 136 hk. Trumfkortene for Kia Optima bliver høj komfort, masser af plads og udstyr samt markedets længste garanti på 7 år/150.000 km. Designet, som den tidligere Audi-arkitekt Peter Schreyer står bag, skal også nok give Optima nogle fans.

Fra 275.000 kr.
Priserne er endnu ukendte, men da Kia og Hyundai plejer at følge hinanden nøje og priserne for en Hyundai i40 sedan 1,6 begynder ved 275.000 kr., ligner det en realistisk begyndelse for Kia Optima. Kia’s udgave af de koreanske tvillingebiler har dog et markant handicap i forhold til i40, fordi den kun findes som sedan og ikke som stationcar.

2012 har været et ret begivenhedsløst år på firmabils-fronten (udover Mazda6), og det samme bliver 2013 efter alt at dømme. Optima forventest lanceret i løbet af 2014 - i øvrigt samme år som den nye Ford Mondeo bliver præsenteret. Mondeo skulle også have været præsenteret til sommer.

1 af 2 Når Kia Optima kommer til Danmark, bliver det formentlig med masser af standardudstyr.
2 af 2 Egentlig skulle verdens mest solgte Kia have haft dansk premiere denne sommer. Nu udskyder den danske importør lanceringen af Kia Optima til 2014, hvor den får et facelift.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere