Dyre Saab-rester

Konkursboet efter Saab har solgt 18 prototyper og den allersidste Saab 9-5

Der blev fremstillet i alt 33 prototyper af Saab 9-5 SportCombi. Modelen nåede dog aldrig i produktion.
Der blev fremstillet i alt 33 prototyper af Saab 9-5 SportCombi. Modelen nåede dog aldrig i produktion.

Saabfans med en tyk tegnedreng fik mulighed for at købe en helt særlig Saab 9-5 - nemlig den allersidste Saab 9-5, som løb af samlebåndet i Trollhättan.

Saab 9-5 SportCombi nåede aldrig i produktion, fordi Saab som bekendt nåede at krakke inden bilen kom i produktion. Men Saab nåede trods alt at fremstille 33 prototyper. En række af dem er solgt på den svenske auktion kvd.se - i øvrigt sammen med et par stykker af firehjulstrækkeren 9-4X.

Auktionshuset solgte i alt 68 Saab'er ved lejligheden - heraf 18 styks 9-5 SportCombi.

Den dyreste af dem, en Saab 9-5 SportCombi Aero med firehjulstræk blev solgt for 475.000 svenske kroner - svarende til 408.000 danske kroner. Skulle den på danske plader, ville den formenlig ende med at stå ejeren i cirka 1,3 million danske kroner.

Saab nåede dog ikke at typegodkende bilen, så danske plader ville kræve en godkendelseserklæring inden indregistring. Og med tanke på, at man kan få godkendt og indregistreret ligvogne, som jo i bund og grund er tilsvarende ombygninger, burde det vel være en smal sag ...

Hvis du har kendskab til en af de solgte Saaber, og ved hvem der ejer den, må du meget gerne kontakte os på berner@eb.dk

Se også: Saab vækkes til live igen

1 af 5 
2 af 5 
3 af 5 
4 af 5 
5 af 5 Der blev fremstillet i alt 33 prototyper af Saab 9-5 SportCombi. Modelen nåede dog aldrig i produktion.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere