Top Gear i helikopterstyrt

Et fejlslagent drej får en helikopter til at styrte til jorden under en optagelse af det koreanske Top Gear

Ovenstående indslag kan virke iscenesat som viral reklame og bliver tydligevis også brugt som sådan. Ikke desto mindre er hændelsen i indslaget autentisk - og dyr.

Forud for helikopterstyrtet kører den koreanske Top Gear vært Kim Jin Pyo bag rattet i en i en Corvette ZR1 om kap mod en Bell AH1 Cobra helicopter.

Under et drej mister piloten i helikopteren kontrollen, og styrter til jorden - heldigvis uden at han kommer alvorligt til skade.

Bell AH1 Cobra er også kendt som HueyCobra eller "Snake" er en lille angrebshelikopter, som med stor succes er anvendt af den amerikanske flåde og luftvåben helt tilbage fra 1967, hvor den blandt andet blev benyttet under den berygtetede Tet-offensiv i 1968 under Vietnamkrigen.

Bell AH1 Cobra blev brugt som støtte til landtropperne og som "jagere" når de store og knap så adrætte transporthelikoptere OH-6A havde til opgave at fragte tropper frem og tilbage til fronten.

Cobraen blev også brugt flittigt under den første Golfkrig og har været benyttet til militære og humanitære operationer helt frem til slutningen af 90'erne.

En brugt Cobra kan erhverves for omkring 11 mio. dollar.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere