Maleri til 500.000 kr. hang i garagen

Klassisk maleri hang 25 år i garage - det viste sig at være en halv million værd

Dette motiv hang i en garage i 25 år uden at ejeren kendte til dets værdi. Billedet er lavet af en britisk kunstner, og sættes på auktion hos Bonhams til april
Dette motiv hang i en garage i 25 år uden at ejeren kendte til dets værdi. Billedet er lavet af en britisk kunstner, og sættes på auktion hos Bonhams til april

– Jeg har haft dette billede hængende på væggen i garagen i 25 år. Mon det kan indbringe 175 kr.?

Nogenlunde således faldt ordene, da en bilentusiast i USA præsenterede auktionsfirmaet Bonhams for et gammelt tryk med en fremstormende klassisk racerbil som motiv.

Læs også: Facelift til populær familieflytter

Det var lidt af en underdrivelse. Billedet viste sig at være lavet af en britisk kunstner, og det sættes nu til salg på en auktion i London i april. Vurderingen lyder på ca. en halv mio. kr.

Et lignende billede, udført af kunstneren Cyril Edward Power, blev solgt sidste sommer for et beløb svarende til 850.000 kr., og jagten er gået ind på andre billeder fra samme hånd.

Læs også: Meningsløse brintbiler?

Dansk forbindelse
Motivet, der hang på garagevæggen gennem 25 år, er nr. syv i en serie på 60 og er fortrinsvis holdt i blåt. Bilen i tidstypisk stil er inspireret af den britiske fartkonge Malcolm Campbells berømte racerbil Bluebird, der satte verdensrekord i 1931.

Emnevalget har en vis relation til Danmark, idet Campbell allerede i 1923 satte verdensrekord med 219,646 km/t. i sin 18-liters Bluebird – på Fanø Strand, der var blandt datidens berømte fartstrækninger.

Læs også: Endelig: nye motorer til Kia

Året efter prøvede Campbell at sætte endnu en rekord, men løbet blev standset, da et af rekordbilens fordæk sprang af og dræbte en ti-årig tilskuer.

Løbene blev i sin oprindelige form aldrig genoptaget, men blev mindet med nogle få opvisningsløb, senest i 2004.

Læs også: TV: Lynhurtig Nissan 370

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere