Fiat Panda bliver billigere

Økonomisk basismotor og lavere pris skal få flere Panda'er over disken

Fiat Panda starter nu under den magiske grænse på 90.000 kr. for den billigste Ciao-model. (Foto: Peter Leth-Larsen)
Fiat Panda starter nu under den magiske grænse på 90.000 kr. for den billigste Ciao-model. (Foto: Peter Leth-Larsen)

Der går sjældent en uge uden nye nedsættelser eller kampagner i mikroklassen. Denne gang er det Fiat, der sænker prisen på den nye generation Panda, samtidig med at modellen får en ny tocylindret basismotor på 65 hk og det nye grund-udstyrsniveau, Ciao, introduceres.

Det betyder, at den billigste Panda lander på 90.000 kr. Noget, som bringer Panda mere på niveau med konkurrenterne i klassen. Indtil for nylig har den billigste Panda nemlig været en 1,2 Pop til 110.000 kr.

Læs også: Facelift til populær familieflytter

Der var ellers lagt op til, at den nye 0,9 Twinair skulle starte fra 100.000 kr. med udstyrsniveauet Pop, men den lander på 95.000 kr. Forklaringen er enkel: konkurrenterne er blevet billigere.

– Vi tilpasser os markedet. Der er mange, som har ventet på den 65 hk Twinair-motor, og ved at lægge prisniveauet fornuftigt fra starten kommer vi godt i gang, siger Steffen Holm, der er pressechef hos Fiat Automobiles Danmark.

Læs også: Meningsløse brintbiler?

Attraktiv Pop
Salget af den nye Panda trænger da også til en saltvandsindsprøjtning. I alt er der solgt 1123 Panda fra august 2012, hvor bilen blev lanceret, til december, og det var kun nok til en samlet ottendeplads blandt mikrobilerne, og det tal inkluderer slagtilbud på den gamle Panda.

Som hos mange andre mærker er basismodellen kun lokkemad. Den har hverken radio og højttalere ombord, mens der kun er seler til fire og dermed ikke plads til flere. Derfor forventer importøren da også, at de fleste købere starter fra den 5.000 kr. dyrere Pop-model.

Læs også: Endelig: nye motorer til Kia

Med introduktionen udgår den 1,2-liters benziner på 69 hk. Vi vender tilbage med en test af den ny Twinair-motor på 65 hk, der på papiret klarer 23,8 km/l, og har en storebror i form af en 85 hk Twinair, der starter fra 129.900 kr. med udstyrsniveauet Easy – 20.000 kr. mere end en 65 hk Panda med tilsvarende udstyr. Aircondition koster i alle tilfælde 10.000 kr. oveni.

Læs også: TV: Lynhurtig Nissan 370

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere