Falsk Bugatti solgt for millioner

Alan Rileys "Bugatti" indeholdt kun to original-dele. Alligevel gik bilen for 2,53 mio. kroner

Tilbage i 1987 købte englænderen Alan Riley hvad han troede var en helt særlig Bugatti Type 51, som angiveligt skulle have vundet racerløb i 1930'erne med en greve ved navn Stanislas Czaykowski bag rattet.
Tilbage i 1987 købte englænderen Alan Riley hvad han troede var en helt særlig Bugatti Type 51, som angiveligt skulle have vundet racerløb i 1930'erne med en greve ved navn Stanislas Czaykowski bag rattet.

Tilbage i 1987 købte englænderen Alan Riley hvad han troede var en helt særlig Bugatti Type 51, som angiveligt skulle have vundet racerløb i 1930'erne med Grev Stanislas Czaykowski bag rattet.

Da ejeren døde for nylig, besluttede arvingerne at hidkalde englands førende Bugatti-ekspert David Sewell, som kunne fastslå, at der ikke var tale om en original, men om en meget velbygget replica, som formentlig er bygget i 1980'erne af briten Keith Butti, som dengang var anerkendt for sine fine Bugatti-replikaer.

Den daværende ejer var i ganske god tro, fordi bilen ved første øjekast har virket meget original. F.eks. var den udstyret med en 2,3 liters V8 - nøjagtig som den originale Type 51.

Ifølge Bugatti-eksperten kørte ejeren aldrig race i bilen, men han havde den med på træf, hvor han altid lod folk vide, at bilen var en original Bugatti Type 51.

Havde der været tale om en ægte Bugatti, ville den kunne indbringe mindst 2 mio. engelske pund, svarende til 19 mio. danske kroner, men da det var konstateret, at bilen var en kopi, vurderede auktionshuset Brightwells Auctioneers, at bilen ville gå for omkring en 900.000 kroner - eller 100.000 pund. Men bilen blev imod alle odds solgt for langt mere:

Trods en relativt dårlig stand og en længere periode i en skraldespand af en garage, blev bilen solgt til et engelsk par for 270.000 pund eller 2,53 mio. danske kroner. Parret planlægger at bruge bilen til at køre race, når den er blevet restaureret.

LÆS OGSÅ:

Se også: En Bugatti i Nordsjælland

LÆS OGSÅ:

Se også: Spar en formue på klassisk drømmebil

1 af 4 Trods en relativt dårlig stand og en længere periode i en skraldespand af en garage, blev bilen solgt til et engelsk par for 270.000 pund eller 2,53 mio. danske kroner
2 af 4 
3 af 4 Den falske Bugatti blev gemt af vejen i en faldefærdig garage indtil for nylig
4 af 4 Tilbage i 1987 købte englænderen Alan Riley hvad han troede var en helt særlig Bugatti Type 51, som angiveligt skulle have vundet racerløb i 1930'erne med en greve ved navn Stanislas Czaykowski bag rattet.
kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen