Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Ups! Her er 800 hestes super-porsche

Brochuren der viser 795 hestes hybrid-porsche er sluppet ud i utide. En dansker har bestilt bilen

Det sker oftere og oftere, at der slipper informationer ud om biler, som er på vej, men som endnu ikke er klar til offentliggørelse. Det skete med Audi A6, BMW 3-serie og Toyota Auris, og nu er turen kommet til Porsche, hvor en eller anden - forsætligt eller ved en fejl - har klikket en pdf-fil med en brochure af hypersportsvognen 918 Spyder ud i cyberspace.

Fed V8'er
Porsche 918 bliver en hybridbil, som man som bilelsker ikke kan andet end at ønske sig brændende. Den bliver udstyret med en fed V8'er, som får dobbelthagerne på den velhavende køber til at blafre samtidig med at to elmotorer - én foran og én koblet på benzinmotoren til baghjulene - giver den samme ejer mulighed for at prale med forbrugstal som var det en Lupo 3L.

Målet for forbruget er tre liter pr. 100 km (33,3 km/l), hvilket blandt andet bliver muligt ved at lade bilens lithium ion-batteri op i en almindelig stikkontakt inden brug på samme måde som ejerne af en Opel Ampera kan.Hør den brølende hybrid-porsche lige herHør den brølende hybrid-porsche lige her580 hk + 215 hk
Bilen bliver dog heldigvis for køreoplevelsen drevet direkte af V8'eren gennem en syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse. Og hvis staklen er ved at få tinnitus af V8'eren, når han har kørt længe nok uden tag, kan han afbryde benzinmotoren og trille afsted på strøm fra lithium-ion-batteriet.

Benzinmotoren stammer fra Porsches Le Mans-racer fra 2009, som Casper Elgaard var med til at køre til klassesejr i den lille prototypeklasse. Den 4,6-liters V8'er yder 580 hk, mens den samlede maksimale ydelse er 795 hk.

Det lave forbrug hjælpes yderligere på vej af lav vægt pga. brug af kulfiberforstærket plastik

Futuristisk
Som du ved selvsyn kan se af billederne er kabinens indretning inspireret af en superbilen Carrera GT dog med et væsentlig mere futuristisk look med touchskærme i midterkonsollen.

Porsche har tidligere fastsat datoen for produktionsstart af den nye 918 Spyder til september 2013. De kommende ejere vil som standard kunne købe bilen i farverne fra den berømte 917, ente i Martini-farver med tilhørende logo eller det rød-hvide Salzburg Racing design.

En dansker, som vi har kendskab til, har foreløbig bestilt den lynhurtige hybrid-racer.

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen