Toyota stopper ulovlig markedsføring

Toyota har fået forbrugerombudsmanden på nakken på grund af ulovlig markedsføring

Få mindst DKK 18.000 for din gamle bil, uanset mærke og stand. Tilbuddet gjaldt bare ikke for modellen til kr. 79.990, men kun dyrere modeller. Og det er ulovligt, mener man hos Forbrugerombudsmanden
Få mindst DKK 18.000 for din gamle bil, uanset mærke og stand. Tilbuddet gjaldt bare ikke for modellen til kr. 79.990, men kun dyrere modeller. Og det er ulovligt, mener man hos Forbrugerombudsmanden

Begrænsninger ved et tilbud skal fremgå tydeligt af en annonce. Det konkluderer Forbrugerombudsmanden på baggrund af en klage over Toyotas markedsføring.

I annoncen for en Toyota Aygo stod der med store typer Ny Aygo fra 79.990 kr. ledsaget af et billede af en femdørs Aygo og et: Få mindst DKK 18.000 for din gamle bil, uanset mærke og stand.

Tilbuddet gjaldt bare ikke for modellen til kr. 79.990, men kun dyrere modeller. I bunden af annoncen fremgik med små typer og blandt en lang række andre oplysninger, at modellen var vist "med ekstraudstyr”

Forbrugerombudsmanden opfatter dog annoncens budskab som at man ved køb af en Toyota Aygo til 79.990 kroner kunne få et beløb svarende til mindst 18.000 kr. ved indbytning af ens gamle bil. Men det kunne man bare ikke.Peugeot lokkede med bil, der ikke kunne købesPeugeot lokkede med bil, der ikke kunne købesUklart budskab
Og kan man ikke det, skal det fremgå tydeligt. ifølge markedsføringslovens paragraf 9, stk. 1, om salgsfremmende foranstaltninger. Her står der nemlig at "salgsfremmende foranstaltninger", som f.eks gode tilbud, skal markedsføres klart, tydeligt og let tilgængeligt for forbrugeren.

Forbrugerombudsmanden gjorde Toyota opmærksom på, at det fulgte af forarbejderne til markedsføringslovens § 9, stk. 1, at der i tydelighedskravet ligger, at væsentlige forbehold eller begrænsninger i et tilbud skal markedsføres således, at forbeholdet fremgår ligeså tydeligt som selve tilbuddet.

I sætningen vist med ekstraudstyr fremgik det ikke tydelig nok, at tilbuddet ikke gjaldt for den billigste modelvtil kr. 79.990.

Toyota har oplyst, at man ikke længere bruger den pågældende annonce. Annoncen findes dog stadigvæk, dog med en ny formulering:

3-dørs Aygo fås fra 79.990 kr. Køber du istedet en 5-dørs ny Aygo kan du få mindst kr. 18.000 for din brugte bil.

- Det lyder som en væsentlig bedre formulering, siger Carsten Strøjer, Specialkonsulent hos Forbrugerombudsmanden.

Se annoncen her på Toyotas Youtube-siteToyota Aygo: Ikke god nokToyota Aygo: Ikke god nok1 af 2 
2 af 2 Få mindst DKK 18.000 for din gamle bil, uanset mærke og stand. Tilbuddet gjaldt bare ikke for modellen til kr. 79.990, men kun dyrere modeller. Og det er ulovligt, mener man hos Forbrugerombudsmanden
kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen