Herlig bil til 'de fattige'

Sådan ville snobberne Fritz og Poul nok beskrive den nye Seat Mii, der med en pris på 79.900 kroner er Danmarks billigste bil

Ingen aircondition er altså varmt på sådan en dansk sommerdag, men nu er sommeren jo også ret kort. (Foto: Katrine Frost)
Ingen aircondition er altså varmt på sådan en dansk sommerdag, men nu er sommeren jo også ret kort. (Foto: Katrine Frost)

Det er en varm nyhed af flere grunde, den nye Seat Mii. Først og fremmest har den gjort, at der for første gang i mange år er blevet travlt hos Seat-forhandlerne. Derudover er den billigste version uden aircondition.

Faktisk er der temmelig meget retro over udstyret, der er helt som du ville forvente det i tilbage i 80'erne. For at få prisen ned under de magiske 80.000 kroner, er der sparet på alt, og vi mener virkelig på alt.

Vindue med håndsving
Først og fremmest er der ingen aircondition (det er ekstraudstyr til 13.500 kr.), men her er vi kun lige begyndt. Du får også stålfælge og manuelt vindueshejs med håndsving. Faktisk er selv handskerummet og snorene til bagrudehylden sparet væk.

Der er ganske vist centrallås, men det er kun fordi, du ikke har noget nøglehul i døren i passagersiden eller bagklappen Så indkøb og børn skal efterlades på fortovet, for den kan kun låses op i førersiden. Det koster dog kun 4000 kr. med fjernbetjening, og så får du splitbagsæde samt højdejusterbart førersæde med.

LÆS OGSÅ: Her er de billigste biler - og så lang er leveringstiden

Seat Mii er naturligvis i familie med VW Up og Skoda Citigo, men i denne skrabede version den billigste af de tre. De kører ens, og her er der tale om den mindste 60-hestes tre-cylindrede motor, som er opgivet til 24,4 km/l.

Ingen Bilka-buler
Når du lige vænner dig til alt det, der ikke er der, så kører den fint. Den lille motor snurrer derudad, og det er intet problem at holde dampen oppe.

Når det kommer til stykket ender du dog nok med at vælge den i fem-dørs udgave og lidt udstyr, og så runder prisen hurtigt 100.000 kroner.

Så er prisen den samme som en Up, og så er det spørgsmålet, hvilket mærke du helst vil have på forenden. Der er nu stadig meget bil for pengene, og det er værd at huske på, at systemet med City Emergency Brake, hvor man undgår Bilka-buler, er standard som på VW Up og Skoda Citigo.

1 af 3 Seat Mii er teknisk identisk med Skoda Citigo og VW Up, men til 79.900 kr. den billigste af de tre. (Foto: Katrine Frost)
2 af 3 Ingen centrallås og intet nøglehul i passagersiden, så børnene skal efterlades på fortovet, mens du låser op. (Foto: Katrine Frost)
3 af 3 Ingen aircondition er altså varmt på sådan en dansk sommerdag, men nu er sommeren jo også ret kort. (Foto: Katrine Frost)
kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen