Sejr til Frankrig

Peugeot 307 Årets Bil i Europa 2002 foran Renault Laguna

Renault Laguna er en meget harmonisk bil, der trak point til en andenplads.
Renault Laguna er en meget harmonisk bil, der trak point til en andenplads.
Peugeot 307 vandt det prestigetunge trofæ og titlen Car of the Year 2002 kun en kofangerlængde foran Renault Laguna, der igen var en lakbredde foran Fiat Stilo. Peugeot 307 fik 286 point ud af i alt 1375 point og 17 førstepladser ud af 55 mulige, 42 point foran Renault Lagunas 244 point og 11 førstepladser. Fiat Stilo med 243 point kom ind som nummer tre og altså kun et point bagefter. Den charmerende dark horse, Mini, fik 213 point og hele ti førstepladser.

Temmelig usædvanligt var der i år hverken en absolut topkandidat eller tyske biler med blandt de syv, der gik videre til finalen, selv om bruttolisten indeholdt biler som Audi A4, BMW 3-Compact, Mercedes C Sportscoupé, Mercedes SL 500 og VW Polo. For Polos vedkommende er forklaringen den enkle, at bilen ikke var til rådighed for en majoritet af juryen, som reglerne foreskriver. To franske og en italiensk topkandidat og en halvtysker som outsider bragte tyskerne i en kattepine, der blev løst med tre topplaceringer til 307, to til Mini, en til Stilo og en til Honda Civic.

DANSKE POINT
Den rappe franskmand hentede ikke sin væsentligste støtte i Frankrig, hvor kun en havde 307 først, og tre af de seks franske jurymedlemer havde Laguna som vinder, men hovedsagelig blandt italienere, spaniere og portugisere.

Mine 25 danske point fordelte jeg med otte til Renault Laguna, seks til Fiat Stilo, fem til Peugeot 307 og tre hver til Mini og Civic. Begrundelsen er fornuftsbetonet, for i mine drømme er Mini min vinder. Den er munter, præcis og gesvindt at køre og en ægte driver's car. Men når lyset bryder frem og afslører dens hverdagsegenskaber med plads til to, får fornuften overtaget. De tre topkandidater kæmpede længe om min gunst, og til sidst fik Laguna sneget sig foran med sin harmoniske helhed, plads, sikkerhed, køreegenskaber og stil.

Peugeot 307 har allerede hentet sig mange tilhængere, for 307 er en glimrende bil på en lang række områder og først og fremmest en sjov bil at være sammen med. Titlen Årets Bil i Europa 2002, et par uger efter 307's kåring til Danmarks Årets Bil 2002, er absolut velfortjent, selv om den ikke fik de danske toppoint. Hos mig tabte Peugeot et point til Stilo på sin komfort, ikke altid entydige køreegenskaber og sin mangel på udvikling.

FRÆKKE FORMER
Bag de frække former, der besnærer mange, gemmer sig faktisk en ret konservativ bil, der ikke på samme måde som Stilo forsøger at få mere indhold i bilen ud over mere udstyr og højere kvalitet, som både Peugeot og Fiat er enige om. Fiat Stilo er i højere grad end Peugeot 307 to forskellige biler, der som 3-dørs retter sig imod det samme pub-likum som 307 eller som 5-dørs til en mere familieorienteret køberskare, der prioriterer plads og mere komfort før hurtige køreegenskaber. Det til trods fortjener Peugeot 307 titlen og trofæet. Tillykke.

Pointfordeling
1. Peugeot 307: 286 point.
2. Renault Laguna: 244 point.
3. Fiat Stilo: 243 point.
4. Mini: 213 point.
5. Honda Civic: 174 point.
6. Citroën C5: 119 point.
8. Jaguar X-Type: 96 point.
1 af 3 Peugeot 307 vandt titlen Car of the Year 2002 på sine dynamiske egenskaber parret med rummelighed og gode motorer.
2 af 3 
3 af 3 Renault Laguna er en meget harmonisk bil, der trak point til en andenplads.
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen