Så nemt er det: Fjern isen på bilens ruder

Lunkent vand er langt bedre end en isskraber, når det handler om at holde ruderne isfri

Ja, jeg ved det godt - vi har vist det her fem gange de sidste par år. Men jeg ser stadig masser af morgensure danskere, der står med en sneskraber og kæmper i 5-10 minutter for at gøre ruderne i bilen isfri, mens bilen står i tomgang og varmer kabinen og ruderne op.

Hvorfor vand? Fordi det er ulovligt at lade bilen køre tomgangskørsel i mere end et par minutter - afhængig af hvor du bor. Desuden er der en tendens til at ruderne stadig dugger på indersiden, når du sætter dig bag rattet og pruster løs, fordi du er i møgdårlig form.

Derfor: lunkent vand i en vandkande eller en spand, hæld det ud over ruderne og sidespejlene - og kør med det samme. Hvor varmt skal vandet være? 20-30-40 grader. Måske 50. Jeg har gjort det på 100 biler - mindst - og aldrig oplevet et problem med forruder, som revner eller andet, som læserne på Nationen! fortæller dig om et øjeblik.

Og hvad hvis du ikke bor i hus med adgang til varmt vand? Ja, så er det frem med isskraberen eller op og ned af trappen et par gange med den vandkande ...

NB: Har du stjerneformede stenslag i forruden, så la' vær' - eller start langsomt op med koldt vand. Hav evt. to spande klar. En med 10 grader varmt vand (koldt vand) og en med lunkent vand.

God morgen.

Se også: Tåbeligt race på motorvej

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere