Største bilsalg i 15 år

Trods et lille fald i bilsalget i november er bilsalget i Danmark på det højeste niveau siden 1998

VW Up er fortsat den mest solgte bil i Danmark med over 10.000 indregistrerede biler i år - og næsten 12.000 biler, hvis du medregner firmabilerne
VW Up er fortsat den mest solgte bil i Danmark med over 10.000 indregistrerede biler i år - og næsten 12.000 biler, hvis du medregner firmabilerne

Selv om krisestemningen stadig er udbredt blandt danskerne er det ikke noget, der kan ses på salget af nye biler. Nye tal fra Danmarks Statistik for november viser, at danskerne i november købte 9.796 nye biler og dermed, at de stadig køber flere biler. Indtil nu har danske husholdninger dermed i år i alt købt 106.486 privatbiler, hvilket er en stigning på 13 procent i forhold til samme periode i 2012 før. Samlet set er der solgt lige knap 168.000 personbiler i 2012 til og med november måned.

Ifølge forbrugerøkonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen, er stig-ningen i bilsalget dog ikke udtryk for, at danske forbrugere trodser krisen. Det er snarere en reaktion på krisen.

- Stigende benzinpriser i en tid med bl.a. faldende eller uændret realløn får mange danske familier til at udskifte den gamle bil med en ny og mere energiøkonomisk model. De mest solgte benzinbiler herhjemme kører typisk mere end 20 kilometer per liter, hvilket for en typisk dansk familie alene vil give en besparelse på 1.000-1.500 kr. om måneden, hvis de kører 15.000 km årligt og skifter fra en bil, der kører eksempelvis 13 km per liter. Dertil kommer, at forsikringspræmien ofte er lavere, og at familiens forventede reparationsudgifter falder ved køb af ny bil, siger Johan Juul-Jensen.

et er som bekendt især de små biler, der bliver solgt, hvilket viser at fokus fortsat er på at spare penge i privatbudgettet, vurderer forbrugerøkonom i Nykredit Johan Juul-Jensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer