Annonce:
Annonce:

Billig Ford Ka til hele verden

Ny Ford Ka bliver en traditionel, femdørs minibil med trecylindret motor

Den nye Ford Ka kommer i 2015. Den får fem døre, masser af plads og en rimelig pris
Den nye Ford Ka kommer i 2015. Den får fem døre, masser af plads og en rimelig pris
Annonce:
Følg Biler

Barcelona

Første udgave af Ka fra 1996 var en frisk, fræk og yderst sportsligt kørende lille bil i Ford New Edge design-formsprog, som var lanceret i den vanvittige GT90 (som Lamborghini uden blusel lånte til sin Gallardo og Murcielago). Ka var i det hele taget en anderledes og meget interessant, lille bil.

Anden-udgaven fra 2008 så stadig lidt kæk ud, men rent teknisk set var det en Fiat 500 med en anden karosse - desværre uden Fiat'ens charme.

Og i den kommende tredje generation har Ford droppet Fiat-platformen og i stedet snuppet den tekniske basis fra den forrige Fiesta. Skal vi være ærlige, må vi indrømme, at vi ikke ved en skid om den nye Ka. Det eneste vi ved, at er den bliver lille, billig og kommer på markedet i 2015. Og så har vi set den ... eller i hvert fald konceptversionen ... som vi er dog ret sikre på bliver det endelige design.

Topfart 7: Den bedste VW Up

Annonce:

Bilen skal være en såkaldt verdensbil, dvs. at den skal sælges over det meste af verden - og så ved vi desværre godt hvordan dét ender. For vi har set den slags før. Den næste Ka bliver altså en bil, som hverken skal provokere eller fascinere. Den skal bare virke og være billig.

En stor styrke i forhold til den nuværende Ka bliver at fem døre bliver standard, samtidig med at bilen vokser. Så der bliver plads til fire (desværre ikke fem, som flere af konkurrenterne) voksne inde i kabinen, lyder det. Så langt så godt ...

 

Teknisk set er undervognen hentet fra den forrige Fiesta, men den er gjort lettere, mens motorprogrammet uden tvivl vil udgøres af trecylindrede benzinmotorer, selv om der endnu ikke findes officielle oplysninger i den retning.

Ford til lavpris

Vores gæt er, at i hvert fald basismotorerne bliver turboløse, men reelt er det eneste vi ved, at Ka får klassens laveste benzinforbrug.

Til gengæld siger Ford, at der vil være avancerede teknologier som for eksempel det stemmestyrede kommunikationssystem SYNC med mulighed for at høre bl.a. streamingtjenesten Spotify og en smart dockingstation til opbevaring og genopladning af mobiltelefon.

 Annonce:

Min kollega Jens Overgaard, som var nede og se bilen, fortæller mig, at den nye Ka lige så godt være en asiatisk bilmodel, efter det første indtryk at dømme. Den er mest vellykket foran, hvor Fords Aston Martin-agtige front ser pæn og nydelig ud, men bagfra er den komplet anonym.

Men den slags sælger, mener Ford, der forventer en vækst på 35 pct. i den såkaldte mikroklasse indtil 2017 og vil gerne have en større bid af kagen med den nye Ka-

Fra officielt hold lyder det, at prisen på den nye Ka vil falde i pris i forhold til den eksisterende version. Om det holder herhjemme, hvor den mindste Ford kan fås fra kun 70.000 kr. plus levering, er nok tvivlsomt. Vi gætter på 80-90.000 kr. Mere må den ikke koste, hvis Ford skal have en chance for at sælge en bil uden Kia's garantier og VW's prestige.

Annonce:

Historien
Den første Ford Ka kom på markedet i 1996 og blev en kæmpesucces for fabrikken. Designet var unikt og tiltrak især kvindelige købere og den kørte fremragende. Modellen forblev da også i produktion i hele 12 år, indtil den nuværende udgave kom på markedet. Det var i et samarbejde med Fiat, hvor Ford stort set blot lavede et nyt karrosseri og cockpit til bilen, mens undervogn og motorer var hentet fra Fiat 500, samtidig med, at bilen også blev og fortsat bliver fremstillet på den samme Fiat-fabrik i Polen.

Så skrabede er de billigste biler

Bilen blev dog aldrig den samme succes, selv om den herhjemme sælger godt, takket være kraftige prisnedsættelser. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: