Til kamp mod fusk

Ny indsats skal afsløre snyd med kilometertællere

Det er forholdsvis let at ændre på kilometer-tallet. Foto: FDM
Det er forholdsvis let at ændre på kilometer-tallet. Foto: FDM

Der bliver i stigende grad fiflet med kilometertællerne på brugte biler. På europæisk plan anslås fire ud af ti biler at være speedometerspolede.

Derfor går FDM og en række europæiske motorklubber samlet under paraplyen FIA nu ud med en international kampagne:

- Vi får henvendelser fra medlemmer, som pludselig står med en bil, hvis værdi er betydeligt forringet. Derfor er kilometertal også noget, vi tager højde for, når vi gennemgår slutsedler for medlemmerne, siger Per Alkestrup, leder af FDM's juridiske rådgivning.

Problemet ses især ved biler, som handles på tværs af landene. Derfor arbejder FDM sammen med de øvrige europæiske bilklubber på at gøre det sværere at ændre kilometertallet.

- Der er ingen grund til, at det skal være så let at skrue kilometertælleren baglæns. Derfor arbejder vi i europæisk regi på, at der kommer en løsning, der gør det umuligt. Det vil ikke koste bilfabrikkerne mere end en euro pr. bil. Et fælles europæisk register vil også kunne reducere kilometersvindel, siger Per Alkestrup.

I Belgien og Holland findes allerede registrene Carpass og National Auto Pas, hvor kilometertal løbende tastes ind.

Se mere på bilviden.dk, hvor du ud fra registreringsnummeret kan tjekke kilometertal, som er registreret ved syn. Det omfatter biler med en alder over fire år.

0 kommentarer
Vis kommentarer