Annonce:
Annonce:

De bedste motorcykler netop nu

Danmarks mest erfarne motorcykel-journalist giver sine bud på de fedeste motorcykler lige nu

Annonce:
Følg Biler

Godt vejr, masser af nye modeller, og historisk lave priser har fået danske motorcyklister ud af starthullerne og hen til mc-forhandleren for at skrive under på en slutseddel. Antallet af nyregistreringer viser en fremgang på over 17 procent i forhold til 2013 i de første tre måneder.

- Men der er også brug for det, for motorcykelbranchen er i krise, fortæller Klavs Lyngfeldt, redaktør på Motorad Danmark og MC Revyen.

For sjov
For 10 år siden var salget 10.000 motorcykler om året - siden da er salget faldet drastisk - sidste år nåede salget 1600 indregistrerede motorcykler. Forklaringen er finanskrise og en ændret brug af motorcyklen:

Annonce:

I dag køber folk udelukkende motorcykler for sjov - tidligere var en motorcyklen et transportmiddel. Det mener Klavs er den væsentligste forklaring på den store tilbagegang i salget de seneste år. Et lyspunkt er, at unge ifølge Klavs igen er begyndt at interessere sig for motorcykler.

- Jeg troede egentlig, at det var som at sælge gangstativer i ungdomsklubben, og jeg bliver glad, når jeg ser 20-årige i køredragt. Såvidt jeg kan vurdere, er der kommet fornyet interesse blandt de yngste.

Topsælgerne
De top fem mest sælgende mærker er Suzuki, Honda, BMW, Yamaha og Harley Davidson.

Mini-roadsteren GW 250 og mellemklasse-cruiseren VZ 800 er foreløbig de store hits hos Suzuki med 35 og 16 motorcykler på plader. BMW har indregistreret hele 23 styks R 1200 GS, og 10 af cruiseren K 1600, som koster fra 350.000 kr. Harley-Davidson har solgt ikke mindre end 12 Street Glide og ni Street Bob. Det er motorcykler, der koster mellem 300 og 500.000 kr.

- Salget af dyre motorcykler vidner om, at prisen ikke forhindrer os i at købe, hvis varen er i orden, siger Klavs Lyngfeldt til Ekstra Bladet.

Annonce:

Overraskende meget for pengene
Men det behøver ikke at være dyrt for at være godt, forsikrer Klavs, der er overrasket over kvaliteten af især én motorcykel:

Yamaha MT07 er den største nyhed - den koster 76.000 og er en basismotorcykel med en 700 ccm motor. Og den har virkelig imponeret Klavs:

- Selvom jeg har kørt i snart 40 år tænker jeg, at 'det var satans'. Den styrer flot, har masser af kræfter, lange serviceintervaller og ABS.

Yamaha MT-07 yder 75 hk og koster 75.000 kr.Yamaha sætter konkurrenterne på plads med denne nye Mellemklasse-roadster. Yamaha MT-07 har stilen, brugervenligeheden og prisen til at blive et hit, fortæller Klavs Lyngfeldt, redaktør af MC Revyen
Yamaha sætter konkurrenterne på plads med denne nye Mellemklasse-roadster. Yamaha MT-07 har stilen, brugervenligeheden og prisen til at blive et hit, fortæller Klavs Lyngfeldt, redaktør af MC Revyen


En anden spændende nyhed er en opdaterer udgave af den legendariske VFR:

- Honda VRF lyder som en halvgammel traver, fortæller Klavs Lyngfeldt

Annonce:

- Men når du kører VFR800 udbryder du uundgåeligt: hvad sker der her? Den er altså ikke ny, men derimod forfinet på en raffineret måde. I år har den tabt 10 kg, og er nu noget af det bedste, du kan køre på to hjul. Honda’s populære sportstourer med V4-motor har kørt uden væsentlige ændringer siden 2002, men første prøvekørsel af 2014-udgaven afslører en meget mere dynamisk og velkørende motorcykel, end forgængeren nogensinde blev, fortæller Klavs Lyngfeldt. Motoren yder 106 hk, hvilket er 3 mindre end forgængeren, men VTEC-systemet skifter nu mere rykfrit fra 2- til 4-ventilet drift, og trækket i mellemområdet føles bedre, fortæller Klavs.De færreste havde regnet med at se en ny VFR 800 til 2014. Men her er den, og den kører faktisk forrygende. Foto: Motorrad.dk
De færreste havde regnet med at se en ny VFR 800 til 2014. Men her er den, og den kører faktisk forrygende. Foto: Motorrad.dk


KTM hører til et af Klavs's yndlingsfabrikater.

KTM er i stand til at bygge motorcykler, som giver vaskeægte køreglæde, mener Klavs. Nyheden 1290 Super Duke R er en rutchebanetur af de helt store.

- 180 hk og 204 kg gør KTM'en til øjeblikkets vildeste streetfigther, fortæller Klavs Lyngfeldt.

Vil du ha' en smagsprøve på KTM'ens evner, skal du klikke ind her og åbne skærmen i fuld størrelse.

Klassens bedste
Triumph Street Triple ABS er ikke ny, men det er stadig klassens bedste motorcykel, fortæller Klavs Lyngfeldt, der mener, at Triumph ligesom KTM har særlige evner til at bygge motorcykler med begejstring som standardudrustning.Triumph har med Street Triple begået et brag af en streetfighter. Motorcyklen er uhyggeligt velkørende. Motoren er på 675 ccm og yder 106 heste.
Triumph har med Street Triple begået et brag af en streetfighter. Motorcyklen er uhyggeligt velkørende. Motoren er på 675 ccm og yder 106 heste.


Skal det derimod være italiensk, må det blive den nye Ducati Panigale 899.

- Her får du denne her meget fine, meget raffinerede måde at lave køreegenskaber på, fortæller Klavs Lyngfeldt.

Annonce:

- Samtidig er Panigale 899 bredt anvendelig - en letkørt motorcykel. Den 'voksne' udgave på 1200 ccm koster 390.000 kr. og i forhold til den er 899 Panigale, der som navnet fortæller, nøjes med 899 kubikcentimeter slagvolumen i stedet for 1198, er lillebror helt fornuftig med en pris på blot 296.000 kr. Panigale 899 yder 148 i modsætning til storebrors 195 hk, men har ifølge Klavs Lyngfeldt masser af power til både søndagsture og trackdays.

Vil du vide endnu mere om nyhederne i mc-verdenen, er MC-revyen netop udkommet. MC-revyen giver et godt overblik over alle markedets motorcykler.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: